Reisleider

Job Hakbijl

Kenmerken
Avontuur in het achterland van Armenië

Het spectaculaire bergland van Armenië en de bijzondere, oude christelijke cultuur gaan er samen voor zorgen dat deze reis de perfecte mix wordt van natuur en cultuur.

De lange christelijke geschiedenis van Armenië is terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. En als het om spectaculair landschap gaat: net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

Een interessante, afwisselende bestemming dus! Betonnen sovjetflats die in schril contrast staan met de bijzondere middeleeuwse kloosters. En ook gewoon een geweldig outdoorland voor een mooie Avantareis in een regio met ontzettend gastvrije inwoners. Dankzij onze 4×4 auto’s kunnen we overal komen. Tijdens deze reis zullen we meerdere stevige wandeltochten maken – zorg dus dat je fit bent!

Bekijk onderstaand filmpje van een eerdere Armeniëreis (in het najaar):

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor alle vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.

Voor Armenië is geen visum meer vereist.

€1299,- Bijkomende kosten €300,-
Reiscode
24-ARM-185
Vertrek
05-08-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Armenië
Reisleider
Job Hakbijl

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt