Reisleider

Cor 't Lam

Kenmerken
Wat heeft Amerika te bieden buiten New York, Californië, Alaska? Tijdens deze reis ontdek je het!

Maryland, Virginia, North & South Carolina, Georgia, Alabama, Tennessee en West-Virginia… Een roadtrip door vooral de oostelijke staten met, als het weer een beetje mee zit, onder andere een twee- of driedaagse wandeltocht over de Appalachian Trail. Dat alles in een zomerse periode want dit deel van de VS ligt op dezelfde breedtegraad als bijv. Spanje en Marokko.

Een reis door deze staten is minder voor de hand liggend dan een reis door Californië of Alaska.  Maar minstens zo boeiend! Want hier ligt de roerige en naar verhouding vrij recente geschiedenis van de Verenigde Staten op straat. We komen o.a. op historische plaatsen uit de onafhankelijkheidsoorlog en de Amerikaanse burgeroorlog en zullen we kennismaken met de indianengeschiedenis, die oudere papieren heeft.

We komen door Montgomery, waar Martin Luther King gewoond en gewerkt heeft. Hier vond de bus-boycot plaats als protest tegen de scheiding van rassen in het openbaar vervoer. Washington DC staat op het programma, evenals de historische stad Charleston. Als de tijd het toelaat reizen we ook door Amishgebied, te herkennen aan de grote boerderijen langs de weg en de rijstroken voor koetsjes. Als we een van hun winkels zien, zullen we daar zeker even stoppen om wat van de beroemde Amish lekkernijen in te slaan.

Uiteraard is er een hoofdrol weggelegd voor de natuur. We slaan er middenin ons kamp op en bezoeken verschillende natuurparken zoals het Providence Canyon State Park (ook wel Georgia’s little grand canyon genoemd) en het Oak Mountain SP. Bossen, bergen, grotten en watervallen. We genieten van de grootse uitzichten op wereldberoemde wegen als de Blue Ridge Parkway. Een hoogtepunt van de reis is, zoals gezegd, een meerdaagse wandeltocht over de Appalachian Trail, een lange-afstand-wandelpad in het oosten van de VS.

Autohuur is (excl. brandstof en evt. drop off fees) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden en evt. overnachtingskosten en evt. overige vervoerskosten. We vliegen waarschijnlijk op Atlanta.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

M.i.v. 11 mei 2023 wordt/is de vaccinatieplicht tegen Covid-19 afgeschaft!

€1749,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
23-ZS-80
Vertrek
19-05-2023
Reisduur
16 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Cor 't Lam

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!