Kenmerken
Droombestemming voor de avontuurlijke reiziger!

Wat toerisme betreft zijn de ruim 7000 eilanden van de Filipijnen altijd achtergebleven bij Indonesië, maar bij aankomst zul je je al snel gaan afvragen waarom dat eigenlijk zo is. Dit supertropische, smaragdgroene eilandenrijk heeft ontzettend veel te bieden! Dankzij de vele bountystranden met palmbomen en wit zand aan een helderblauwe zee zijn er aan de kust genoeg toeristenoorden te vinden, maar het is heel goed mogelijk om die te vermijden en hier een avontuurlijke reis te maken.

Palawan is meermaals uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld. Zo’n predikaat heeft vaak als gevolg dat er een horde toeristen op afkomt, die natuurlijk in lelijke betonnen hotels ondergebracht moeten worden. Dat zie je ook hier terug, maar er is gelukkig meer dan genoeg onbedorven moois overgebleven. Rondom Palawan liggen talrijke onbewoonde eilandjes, waar we met een bangka (traditionele vissersboot) naartoe kunnen varen en als moderne Robinson Crusoes de nacht kunnen doorbrengen op het strand. Lagunes met kristalhelder water, steile met jungle begroeide kliffen en kleurrijk koraal onder het wateroppervlak – het is hier oogverblindend mooi! Als we geluk hebben zien we dolfijnen of zeeschildpadden.

We hopen onder meer ook naar het eiland Bohol te gaan. Hier vind je een bijzonder landschap dat nergens anders ter wereld voorkomt: de Chocolat Hills. Tijdens de droge maanden verdort het gras op de heuvels en krijgen ze een donkerbruine kleur, vandaar de naam. Als wij er zijn, zijn de heuvels groen maar niet minder bijzonder. We kunnen er per scooter naartoe, door de rijstvelden en langs de stranden en ondertussen ook speuren naar een bijzonder en zeldzaam aapje: de tarsier, aka het spookdiertje.

De Filipijnen zijn supergeschikt voor een echte Avantareis, waar niet alles van tevoren vastgelegd en gepland is en je niet van de ene toeristische hotspot naar de volgende trekpleister gaat. Een lokale markt, een verlaten strand, een afgelegen dorpje kunnen zomaar het decor van de beste reisherinneringen zijn! Reisleider Chris heeft meer dan genoeg reiservaring om er een uniek en onvergetelijk Avantuur van te maken, met bijzondere excursies en veel contact met de locals.

De bijkomende kosten zijn voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

€2099,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
24-FIL-188
Vertrek
05-08-2024
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Filipijnen
Reisleider
Christian Weststrate

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt