Reisleider

Cor 't Lam

Kenmerken
Een exotisch avontuur door Indochina

Azië is het grootste continent en hier vind je dan ook de meest uiteenlopende landen, culturen, klimaten en landschappen. Laos en Vietnam liggen in wat ook wel Indochina wordt genoemd, of makkelijker: zuidoost-Azië. Toch geeft de naam Indochina wel duidelijkheid over deze regio. Het is geen Indonesië en het is geen China; het ligt tussen deze twee enorme landen in, is duizenden jaren door de buurlanden beïnvloed en mede daardoor is Indochina zo bijzonder. Het is dan ook geen wonder dat deze landen na de grote oorlogen van de jaren 70 al snel geliefd werden bij westerse reizigers.

Rondfietsen over het tropische platteland van Vietnam is een ‘must’ op deze reis, evenals achterop de motor bij Vietnamezen die gebieden ingaan die per auto onbereikbaar zijn. Deze tocht heeft Avanta al verschillende keren gemaakt en dat was steeds een absoluut hoogtepunt van de reis.
Een ander hoogtepunt van Vietnam is Ha Long Bay, een baai met een karstgebergte waarvan de rotspunten uit het water steken. Er leven diverse communities op het water rond de eilandjes. Met de trein reizen we naar Sapa, vanwaar we de groene hooglanden van Vietnam intrekken. Ook gaan we naar Hanoi, de hoofdstad. Je kunt er leuk slenteren, shoppen en heerlijk eten bij een van de vele eettentjes. Ten zuiden van Hanoi ligt natuurpark Tam Coc, een prachtig natuurgebied dichtbij het stadje Ninh Binh. Als we nog tijd over hebben gaan we ook naar Trang An, een streek met karstgebergte zoals in Ha Long Bay maar dan op het land. Het is een mooie omgeving voor fietstochten over de zandpaden langs de rijstvelden en de rivier.

Laos, het zwaarst gebombardeerde land ter wereld, is nu een rustiek bergland, dooraderd met grote rivieren. Regelmatig zul je jongelui en kinderen met grote brokken roestig ijzer uit de bossen zien komen en je afvragen wat het is. Het zijn restanten van Amerikaanse bommen en de jongens leven van wat het oud ijzer opbrengt.

In Laos bezoeken we o.a. het charmante stadje Luang Prabang, UNESCO werelderfgoed en een absolute must see. Het is er heerlijk slenteren op de avondmarkt. Bij zonsondergang een boottochtje maken op de Mekong is onvergetelijk. We gaan ook mountainbiken door de tempeljungle, naar de Kuang Si watervallen en gewoon heerlijk rondreizen in dit prachtige land.

Het wordt een warme reis met allerlei soorten van vervoer: fietsen, brommers, boten, motoren, treinen, bussen etc. We komen door unieke landschappen, hectisch drukke stadjes, kleine rustieke dorpjes. Het is allemaal fotogeniek: de kleurrijke mensen, de manier waarop ze werken (probeer zelf maar eens met 100 levende eenden op je fiets naar de markt te gaan), hoe ze wonen (in kleine huisjes op palen boven het water of een afgrond) en hoe ze eten. Doe vooral mee met dat laatste, want hun keuken is beroemd en geliefd.

Voor Vietnam en voor Laos is een visum nodig dat online is aan te vragen. Na boeking ontvang je hierover tijdig meer informatie.
De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

€1999,- Bijkomende kosten €500,-
Reiscode
24-LAV-205
Vertrek
19-08-2024
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Laos Vietnam
Reisleider
Cor 't Lam

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt