Reisleider

Jaco Hofland

Kenmerken
Nevelwouden, pampa's en koloniale steden... Incaruïnes, zoutvlaktes, lama's en flamingo's...

Peru en Bolivia – een aaneenschakeling van hoogtepunten! De variatie aan landschappen en dierenleven is fantastisch, je kijkt echt je ogen uit. Tijdens autoritten zien we vicuna’s op de vlaktes, in de tropische wouden spotten we de mooiste vlinders en reptielen en tijdens een bergwandeling zweeft de condor majesteitelijk boven ons in de strakblauwe lucht. De grootste hoogvlakte ter wereld (Altiplano), de pieken van het Andesgebergte, de jungle bij Coroico… De mooie witgeschilderde gebouwen in koloniale steden als Arequipa en Sucre, de lemen hutten van de indiaanse bevolking en de ruïnes van oude beschavingen zorgen voor het culturele en historische aspect.

La Paz, de hoofdstad van Bolivia, is de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Op de lokale markten lopen veel vrouwen nog in kleurige klederdracht met lange vlechten in hun haar en bolhoedjes op. We gingen enkele jaren geleden in een dorp naar een indianenkerk. De dienst duurde lang, maar gelukkig was er een pauze waarin alle kerkgangers getrakteerd werden op een bord aardappels met groente en vlees! Echte Boliviaanse pot – dit aten de Indianen lang voordat Columbus in Amerika kwam. Die zogenaamde Hollandse pot hebben we dus van de Inca’s afgekeken.

Tijdens deze reis komen we ook langs het Titicacameer, gelegen tussen Peru en Bolivia. Het is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en er liggen prachtige eilanden, o.a. het Eiland van de Zon, waar we een wandeltocht kunnen maken.
De landschappen rond het meer, de besneeuwde vulkanen die je in de verte ziet liggen, de onaards aandoende zoutmeren… Ze zorgen ervoor dat deze reiservaring een van de meest onvergetelijke van je leven zal worden.

In Peru bezoeken we onder meer het prachtige stadje Cuzco en de oude Indianenstad Machu Picchu, die verscholen ligt in het oerwoud. We reizen er per trein over de Altiplano en proberen regelmatig in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Aan zon zal het op deze reis niet ontbreken, die schijnt vrijwel onafgebroken, maar de temperatuur zal overdag toch niet vaak boven de 20° Celsius zijn – uiteraard omdat een groot deel van de reis zich op grote hoogte afspeelt.

Verder bezoeken we de stad Arequipa en omgeving en als er nog wat tijd over is varen we over de Stille Oceaan naar de Ballestas. Een bijzonder lawaaierige eilandengroep waar overigens geen mens woont. Het zijn de duizenden dieren die hier voor dat oorverdovende lawaai zorgen.
Deze reis is al jaren een bestseller in ons aanbod!

De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor alle vervoer, overnachtingen en maaltijden.

€2390,- Bijkomende kosten €800,-
Reiscode
24-PB-180
Vertrek
01-08-2024
Reisduur
21 dagen
Bestemming
Bolivia Peru
Reisleider
Jaco Hofland

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt