Reisleider

Henk-Jan Verheul

Kenmerken
Sinds mensenheugenis in het Avanta-aanbod: Noorwegen in het voorjaar

Er ligt hier en daar nog sneeuw, de meeste bomen staan nog niet in blad, maar er gaat toch niets boven dat echte outdoorgevoel, dat je nergens zo ervaart als in dit supermooie land.

Voor een echte Avanta-kampeerreis is het daarom de ideale bestemming. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Eigenlijk een land waar iedere natuurliefhebber een keer geweest zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa, vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele fjorden. Die zijn zo mooi, die moet je minstens een keer in je leven gezien hebben.

De lente is nog niet zo vergevorderd als bij ons, maar dat heeft als voordeel dat de muggen zich nog niet laten zien. Een ander voordeel van Noorwegen is dat het al wel lekker lang licht is en je veel tijd hebt om vanalles te doen. De natuur staat tijdens deze reis op de eerste plaats, maar we brengen ook een bezoek aan Oslo en andere leuke plaatsen op de route. Een eeuwenoude stavkirke bijvoorbeeld, kerken die ondanks dat ze van hout gemaakt zijn de tand des tijds hebben weerstaan. Wandeltochten, een dag fietsen, wellicht per trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Neem een warme slaapzak, isolerend slaapmatje en een pyjama mee, want het kan nog koud zijn ’s nachts! Maar weer of geen weer, Noorwegen is altijd mooi.

€875,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-NOJ-54_A
Vertrek
27-04-2023
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Henk-Jan Verheul

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt