Reisleider

Henk-Jan Verheul

Kenmerken
Off road vibes in Albanië

Ga je voor puur natuur en onverhard avontuur, ga dan deze nazomer mee naar Albanië. Tijdens deze 10-daagse reis maken we kennis met één van de meest ongerepte en misschien wel meest onbekende landen van Europa: Albanië. Vrijwel de gehele vorige eeuw was Albanië een land dat zo goed als ontoegankelijk was. Pas in de afgelopen dertig jaar blijkt wat een grootse schoonheid dit land te bieden heeft.

Een schoonheid die bestaat bij de gratie van ruige landschappen, vriendelijke mensen, mediterrane charme gecombineerd met een vleugje communistische logica. Eenmaal aangekomen in Albanië worden we al snel getrakteerd op panoramische offroad-routes. We rijden dwars door woeste, dunbevolkte berggebieden op zoek naar dat ene mooie wildkampeerplekje.

Onze onverwoestbare lada’s brengen ons op de meest afgelegen plekken. Maar ook de wandelaar komt tijdens deze reis aan zijn trekken. We zullen regelmatig een mooie bergwandeling maken, dwalen door pittoreske bergdorpjes en nemen geregeld een duik in een van de vele bergmeren.

Naast het avontuurlijke karakter heeft Albanië op cultureel vlak ook veel te bieden. Zo maken we een praatje met de lokale bergbewoners, bezoeken we een van de vele middeleeuwse stadjes en gaan op zoek naar restanten van een land dat ooit als satellietstaat van Rusland fungeerde.

Als het even kan verkennen we het land met Lada Niva’s, een 4×4 terreinwagen speciaal ontworpen voor het ruige landschap. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. In Albanië raak je niet snel uitgekeken!

Ga je voor puur avontuur, ongerepte wildernis en onvergetelijke kampeerverhalen? Ga dan mee naar dit prachtige land!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor de vervoerskosten (huurauto’s), maaltijden en evt. overnachtingskosten.

€1049,- €890,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-06-2024
Reiscode
24-SAO-239
Vertrek
02-10-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Albanië
Reisleider
Henk-Jan Verheul

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!