Reisleider

Mariëlle de Kloet

Kenmerken
Een onbedorven land aan de Arabische Zee

Oman is misschien wel de meest veelzijdige bestemming van het Midden-Oosten. Dit vredige sultanaat op het oostelijk deel van het Arabisch schiereiland heeft heel veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Rust gaan we hier ook zeker vinden; Oman is één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het ontbreekt hier aan grote volgebouwde steden met wolkenkrabbers, zoals in de omliggende oliestaten. En de vriendelijke en gastvrije bevolking maakt elke keer weer indruk op de Avantagroepen die hier rondreizen.

We trekken langs oases, een azuurblauwe zee, witte stranden en citrus- en palmplantages. We reizen door de woestijn, die we in allerlei soorten tegenkomen. Van heuvels met kiezelstenen en kale rotsen tot de eindeloze gouden zandduinen. Met een beetje geluk kunnen we genieten van een betoverende zonsondergang in dit prachtige landschap. In de woestijn wonen verrassend veel wilde dieren en fascinerende mensen zoals nomaden en bedoeïenen.

Rondom Oman kunnen we heerlijk snorkelen in een kleurrijke onderwaterwereld. De riffen zijn hier in uitzonderlijke conditie en we zien hier exotische vissoorten en zeeschildpadden. We gaan ook zeker een keer ’s avonds een van de stranden op om te zien hoe schildpadden opduiken uit de zee om eieren te leggen in het zand. Supermooi om mee te maken!

De drukke steden zijn een groot contrast met de rust in de woestijn. In de smalle straatjes van de souq, waar de geurige kruiden en specerijen in grote zakken langs de straatjes staan, ervaar je vooral bedrijvigheid en gezelligheid. Verder vinden we hier indrukwekkende moskeeën en prachtige forten.

Reken tijdens deze reis maar op 30+ graden, dus we kunnen het niet laten ook een duik te nemen in de Arabische Zee (een uithoek van de Indische Oceaan).

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.
Voor Oman is bij een verblijf van minder dan 14 dagen geen visum meer nodig.

€1175,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
24-OMM-52B
Vertrek
29-04-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Oman
Reisleider
Mariëlle de Kloet

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt