Reisleider

Maarten Neeleman

Kenmerken

Nog (3) plaatsen. Een rondreis door een mooi en gastvrij land op de grens tussen Azië en Europa. Een enigszins onbekende parel in de Kaukasus, maar Avanta is er al heel wat keren geweest.

In Georgië zijn, door de opeenvolging van allerlei heersers die het land in de loop der eeuwen bezet hebben, veel overblijfselen uit verschillende culturen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. We zullen ook zeker een aantal van die kenmerkende oude kerken en kloosters, die je overal in het land tegenkomt, vanbinnen gaan bekijken.

Dankzij eigen vervoer tijdens de reis komen we op de meest afgelegen en bijzondere plekken. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond voor road trips en wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennis maken met een vooroorlogse lifestyle. Niet zelden zorgt een kudde schapen op de weg voor enige vertraging. Koeien grazen op de berghellingen, de brug is van houten planken en langs de weg staan religieuze monumentjes. We rijden door valleien met bijzondere rotsformaties, watervallen en bossen in herfstkleuren.

Naast de rijkdom die de cultuur en natuur hier te bieden hebben, zijn de Georgiërs ook nog eens bijzonder gastvrij. Ze delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien. Vanwege het subtropische klimaat rond de Zwarte Zee is Georgië een heel geschikt land voor wijnbouw, het is zelfs het oudste wijnland ter wereld.

We vliegen retour op Georgië.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.
Voor Georgië is geen visum meer vereist.

€1025,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
22-GEO-273
Vertrek
13-10-2022
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Georgië
Reisleider
Maarten Neeleman

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!