Reisleider

Ewout Booij

Kenmerken
Een road trip vol wandelingen, bijzondere ontmoetingen en bergen in herfstkleuren.

Georgië – een mooi en gastvrij land op de grens tussen Azië en Europa. Een enigszins onbekende parel in de Kaukasus, waar Avanta al heel wat keren is geweest.

In Georgië zijn, door de opeenvolging van allerlei heersers die het land in de loop der eeuwen bezet hebben, veel overblijfselen uit verschillende culturen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. We zullen een aantal van die kenmerkende oude kerken en kloosters, die je overal in het land tegenkomt, vanbinnen gaan bekijken. Dat kan bijvoorbeeld in het oude centrum van Tblisi, de hoofdstad. Vanaf de citadel heb je een mooi uitzicht op de rivier Mtkvari en de heuvels rondom.

Dankzij ons eigen vervoer komen we op de meest afgelegen en bijzondere plekken. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond voor road trips en wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennis maken met een vooroorlogse lifestyle.  Niet zelden zorgt een kudde schapen op de weg voor enige vertraging. Koeien grazen op de berghellingen, de brug is van houten planken en langs de weg staan religieuze monumentjes. We rijden door valleien met bijzondere rotsformaties, watervallen en bossen. Tijdens deze reis willen we meerdere (berg)wandeltochten maken, dus een beetje conditie hebben is wel handig.

Naast de rijkdom die de cultuur en natuur hier te bieden hebben, zijn de Georgiërs ook nog eens bijzonder gastvrij. Ze delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien. Vanwege het subtropische klimaat rond de Zwarte Zee is Georgië een heel geschikt land voor wijn- en akkerbouw. En voor kampeerreizen met Avanta 😉

We vliegen retour op Georgië.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.
Voor Georgië is geen visum meer vereist.

€1090,- €945,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-06-2024
Reiscode
24-GEO-245
Vertrek
10-10-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Georgië
Reisleider
Ewout Booij

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!