Reisleider

Maarten Neeleman

Kenmerken
Kamperen in één van de mooiste woestijnen ter wereld.

Jordanië bestaat voor 90% uit woestijn. Maar dat betekent niet dat het uit een grote, dorre zandvlakte bestaat, integendeel! Je zult zien en ervaren dat de woestijn een schitterend, fascinerend landschap kan zijn.

Onze reis begint in de hoofdstad Amman, een smeltkroes van de oosterse en westerse cultuur. Het is een stad met miljoenen inwoners waar veel te zien en te doen is, maar we gaan toch al snel verder. Avanta voelt zich beter thuis in de natuur. En hoewel we tijdens deze reis een aantal culturele hoogtepunten bezoeken, zijn we daar zoveel mogelijk te vinden.

Er zijn een paar dingen waar je hier niet omheen kunt. Een bezoek aan het wereldwonder Petra bijvoorbeeld, de oude handelsstad met een oppervlakte van meer dan zeven vierkante km, die ook nog eens in een schitterende omgeving ligt. Eeuwenlang vergeten, maar in 1812 herontdekt. De stad ligt in een kloof en veel van de gebouwen en graftempels zijn in de rotsen uitgehakt. Hier kun je met gemak een dag rondlopen, maar ook geweldige wandelingen maken waarbij we getrakteerd worden op schitterende uitzichten.

We reizen verder naar het zuiden en komen bij de Dode Zee (the ‘Ditsie’, zoals de Jordaniërs plegen te zeggen 😉 ). Hier moeten we natuurlijk even ervaren hoe het is om rond te dobberen in één van de zoutste meren wereldwijd, maar natuurlijk wel met de meest bijzondere geschiedenis. Nog zuidelijker vinden we Wadi Rum. Deze schitterende woestijn met z’n grote rode rotsformaties is de woonplaats van verschillende Bedouinenstammen. Zij scheuren graag met je rond in hun jeeps om je alles te laten zien en ’s avonds ontvangen ze je in hun tentenkamp. Ga als het een paar uur donker is een eindje buiten het kamp naar de sterrenhemel kijken. Je weet niet wat je ziet!

Helemaal in het zuiden gaan we zwemmen en snorkelen in de Rode Zee bij Akaba. En als we weer terugreizen in noordelijke richting gaan we absoluut ook even langs één van de mooiste natuurreservaten van Jordanië, honderden meters onder zeeniveau. Hier wandelen we door een kloof met frisgroene begroeiing, door het lauwwarme water afkomstig van de warmwaterbronnen verderop.

Ook het kruisvaarderskasteel bij El Kerak kunnen we niet overslaan. En hetzelfde geldt eigenlijk voor Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld.
Maar waar we ook komen, overal ontmoeten we vriendelijke en gastvrije Jordaniërs. Dit alles bij elkaar zorgt voor een onvergetelijk mooie reis. Het is niet voor niets dat Avanta hier al tientallen keren geweest is!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden, evt. overnachtingskosten en excursies.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1125,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
22-KJO-305
Vertrek
28-12-2022
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Jordanië
Reisleider
Maarten Neeleman

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt