Kenmerken
Een onbedorven land aan de Arabische Zee

NOG (4) PLAATSEN. Oman: een vredig land op het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland. Maar ook een land van grote tegenstellingen, zoals we die vaker in deze regio tegenkomen. Enerzijds modern (bijv. de hoofdstad Muscat), anderzijds vaak ook bijna middeleeuws aandoend (bijv. in een van de vele oases van het land). De bevolking van het – dun bevolkte – sultanaat staat bekend als erg vriendelijk en gastvrij. Avanta heeft al vaak ondervonden dat dat terecht is.

We reizen langs oases, citrus- en palmplantages, spookstadjes en landelijke dorpjes. We willen gaan snorkelen in de prachtige koraalriffen van Oman en een van de oude forten bezoeken. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de souq, waar de exotische, geurige kruiden en specerijen in grote zakken langs de straatjes staan. De stranden van Oman vormen de belangrijkste broedplaats voor meerdere soorten zeeschildpadden. Een nachtelijke excursie naar het strand om zeeschildpadden hun eieren te zien leggen of de kleine, net uit het ei gekomen schildpadjes naar de zee te zien scharrelen behoort ook tot de mogelijkheden.  Verder reizen we door de woestijn – dat is geen kale, saaie vlakte maar een boeiend landschap doorsneden met bergruggen. Hier wonen fascinerende mensen en verrassend veel wilde dieren.

November is voor Oman een wat ‘frissere’ periode, maar toch kun je dan rekenen op zomerse temperaturen van 25 à 30 graden, dus je hoeft geen bikkel te zijn om een duik te nemen in de Arabische Zee (een uithoek van de Indische Oceaan).

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.
Voor Oman is geen visum meer nodig..

€1199,- €1049,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-06-2024
Reiscode
24-OMN-280
Vertrek
14-11-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Oman

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!