Reisleider

Ronnie Slabbekoorn

Kenmerken
Sluit de zomer af in mooi en herfstig Scandinavië!

Herfst in Noorwegen! Je kunt tijdens deze reis goed voelen en zien dat we in noordelijkere streken zijn, maar er gaat toch niets boven dat echte outdoorgevoel, dat je nergens zo ervaart als in dit supermooie land. Voor een echte Avanta-kampeerreis is het daarom de ideale bestemming.

Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Eigenlijk een land waar iedere natuurliefhebber een keer geweest zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Hardangervidda, waar we tijdens deze reis ook hopen te komen: de grootste hoogvlakte van Europa, vol bergmeren, vergezichten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden).

De reis begint waarschijnlijk in Trondheim, een stad in het midden van Noorwegen. Vanaf hier reizen we richting het zuiden, langs de beroemde en schitterende Noorse fjordenkust. In deze regio liggen verschillende nationale parken, zoals het Jostedalsbreen NP met de grootste gletsjer van het Europese vasteland. De spectaculaire Vinnufossen, de hoogste watervallen van Europa, worden gevoed door een andere gletsjer in deze regio: de Vinnufonna.
De natuur staat tijdens deze reis op de eerste plaats, maar we brengen ook een bezoek aan de stad Bergen en andere leuke plaatsen op de route. Wandeltochten, per trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn!

Neem een warme slaapzak, isolerend slaapmatje en een pyjama mee, want het kan al fris zijn ’s nachts! Als het weer te bar wordt, kunnen we nog in een boerenshuur overnachten of een blokhut huren. Maar weer of geen weer, Noorwegen is altijd mooi!

We vliegen naar Noorwegen, en reizen over land met eigen vervoer en onze eigen veldkeuken terug naar Nederland.

De reissom is inclusief vliegtickets en autohuur, exclusief afkoop ER, en internationale ferry. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor brandstof, tol, binnenlandse ferry’s, maaltijdkosten en evt. overnachtingskosten als wildkamperen een keer niet mogelijk is.

€990,- €899,- * Bijkomende kosten €200,- * Bij boeking voor 01-08-2024
Reiscode
24-HZN-233
Vertrek
19-09-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Ronnie Slabbekoorn
Ik meld me aan!