Kenmerken
Actief Avantuur!

Scandinavië is de meest populaire Avantabestemming. Honderden busjes vol Avantareizigers gingen deze kant op. Dit is natuurlijk ook het ideale terrein voor een echte Avanta-kampeerreis. Want Noorwegen en Zweden horen bij de meest ongerepte landen van Europa.

Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming. Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

We zwerven deze reis als echte vrijbuiters van plek naar plek, zonder strak reisschema. We bezoeken zo nu en dan een stadje en maken hier en daar een flinke wandeltocht. Op mountainbikes verkennen we de natuur, of we doen dat vanuit kano’s. Niet teveel lawaai maken, dan zien we misschien wel elanden van heel dichtbij. Als we ’s avonds een mooie kampeerplek gevonden hebben, struinen we de omgeving af op zoek naar goed brandhout. Want een kampvuur hoort erbij! We prikken worstjes aan een tak en roosteren die bij de vlammengloed, in folie verpakte aardappelen poffen we in de as.

’s Morgens frissen we ons op in een bruisende rivier vol ijskoud smeltwater, of aan de oever van een glashelder meer. Dan breken we ons kamp weer op en reizen verder, op zoek naar nieuw avontuur.

En ’s avonds maken we onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Tijdens deze reis ben je dus vooral in de natuur. Doordat het hier in de zomer pas rond middernacht donker is en het om vier uur ’s morgens alweer licht wordt zul je zien dat je bruist van de energie! Zoveel daglicht plus buitenlucht is goed voor een mens. Ga ook mee!

Na afloop van de reis vliegen we terug vanuit Stockholm of Oslo.
Reisleider Geerline wil trouwens een aantal stevige wandelingen maken; zorg dus dat je lekker fit en met een goede conditie aan deze reis begint!

€949,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-JENO-147
Vertrek
22-07-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Geerline van den Bosch

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt