Reisleider

Martin Druijff

Kenmerken
La Gomera, La Palma en Tenerife

De Canarische eilanden lijken misschien niet bij Avanta te passen. Want dat zijn toch van die toeristenoorden? Die heb je er zeker, vooral op Tenerife en La Palma. Maar het is heel goed mogelijk om die oorden te vermijden en een schitterende wildkampeerreis à la Avanta te hebben.

De Teide is de hoogste berg van Spanje. Als je aan komt vliegen bij helder weer, zie je de top van deze vulkaan al liggen. Hij bepaalt het aanzien van Tenerife en is bijna overal op het eiland zichtbaar. Op de flanken van de Teide kun je schitterende wandeltochten maken en dichtbij de top heb je fenomenale uitzichten. Het landschap is daar kaal en rotsig, echt een maanlandschap, maar toch bijzonder mooi. Op andere plaatsen is het eiland juist weer weelderig groen, met terrassen waar aardappelen en sinaasappels groeien, waar naaldbomen ruisen in de wind en waar je wolken die aan komen waaien over de oceaan de valleien in ziet kolken. Langs het pad schieten hagedissen weg en in een struik zit een wilde kanarie te zingen.

We varen over naar La Gomera. Hier komen veel minder toeristen en dat zie je. De dorpjes zien er authentieker uit, met okergele en steenrode huizen, palmbomen en smalle straatjes. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door groene valleien en mysterieuze bossen waar het altijd mistig is. Kijk op de boot uit naar dolfijnen en grienden, een kleine walvissoort die hier veel voorkomt.

Ook naar La Palma pakken we een veerboot. Het is leuk om te zien hoe ieder eiland weer een ander landschap en een andere begroeiing heeft. Ze hebben ook overeenkomsten: afgelegen strandjes, sfeervolle havenstadjes en volop mogelijkheden om mooie wandel- of fietstochten te maken. Een autorit is ook geen straf – afwisseling genoeg en sommige routes zijn adembenemend, zoals de beroemde weg naar Masca (Tenerife).

Al die toeristen hebben dus groot gelijk dat ze voor de Canarische eilanden kiezen. Alleen een beetje vreemd dat ze al dat moois meestal links laten liggen!

Autohuur is (excl. brandstof en afkoop ER) inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, evt. (camping)overnachtingskosten, de ferry (plus ferrykosten huurauto) en evt. andere vervoerskosten.

€1125,- €975,- * Bijkomende kosten €400,- * Bij boeking voor 01-08-2024
Reiscode
24-TGP-275
Vertrek
04-11-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Spanje
Reisleider
Martin Druijff
Ik meld me aan!