Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Het leven langs de oevers van de Gambia rivier

Nog (2) plaatsen. Tijdens de donkerste dagen van het jaar naar het kleurrijke Afrika. Even genieten van het heerlijke winterweer in dit kleine land met zijn vriendelijke exotische bevolking!
Gambia kent ondanks de kleine oppervlakte (minder dan een derde van ons land) ongelooflijk veel diversiteit. Een prachtige kust, een schitterende rivier met langs de oevers mangrove bossen, zoutvlaktes, bamboewouden en landbouwgronden en erin prachtige eilanden waar 400 vogelsoorten voorkomen. De best bevaarbare rivier van West-Afrika heeft het land zijn naam gegeven. Gambia ligt middenin Franssprekend Afrika, maar de taal van Gambia is Engels. Kennelijk hadden de Engelsen in de koloniale periode genoeg aan alleen de prachtige oevers van deze rivier.

We reizen hier rond met het openbaar vervoer en dat is al een avontuur op zich. Een kleurrijke houten kano, een volgepakt busje, een pont die in Nederland al lang op de schroot zou zijn beland… En altijd in gezelschap van de locals en hun bagage. Dat kan zomaar een levende geit of een mand vol kakelende kippen zijn.

Net over de grens in Senegal ligt de boeiende landstreek Casamance. Een labyrint van beekjes en riviertjes die een enorme groene delta vormen en ideaal zijn om met kano’s te verkennen. De kleine gezellige hoofstad van deze provincie – Ziguinchor – is een bezoek meer dan waard, evenals het platteland en het nationale Casamance park. De vele wandelingetjes over het platteland, door dorpjes, steden en natuurparken en de grote afwisseling maken van dit korte tripje een intensieve gebeurtenis.Bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

€1099,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
22-GAM-298
Vertrek
13-12-2022
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Gambia Senegal
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!