Reisleider

Arend de Bakker

Kenmerken
Puur avontuur, ongerepte wildernis en onvergetelijke kampeerverhalen

Kirgizië was lange tijd één van de meest onbekende landen van Azië, een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet veel mensen dit land te vinden. Tijdens deze 11-daagse reis maken we kennis met dit schitterende land.

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er is slechts een handvol wegen waardoor grote delen van het land moeilijk bereikbaar zijn. We reizen door het Tien Shan gebergte met pieken boven de 7000 meter. Tussen deze pieken vinden we gletsjers, adembenemende kloven, bergmeren en eindeloze vlaktes bevolkt door grote kuddes paarden. Uitgestrekte valleien waar niemand woont en de natuur vrij spel heeft. Kirgizië wordt niet voor niets het Zwitserland van Azië genoemd. Een prachtig en heel afwisselend landschap en een fantastisch land om te wandelen, maar het is er heel wat minder druk!

Naast haar natuurlijke pracht heeft Kirgizië op cultureel vlak ook veel te bieden. Zo drinken we thee in een plaatselijke yurt en ontmoeten nomaden die beter kunnen paardrijden dan lopen. Daarnaast gaan we op zoek naar de erfenis van het ooit zo glorieuze Sovjet-tijdperk. Tijdens deze reis gaat de Ruslandliefhebber dan ook zeker aan zijn trekken komen.

We verkennen het land met onze huurauto’s. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, we raken hier niet zomaar uitgekeken.

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.

€1395,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
24-KIG-210
Vertrek
21-08-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Arend de Bakker

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt