Reisleider

Bram Veldman

Kenmerken
Scandinavië - een must voor iedereen die ervan houdt om in de vrije natuur te zijn.

Noorwegen is een echte Avanta-klassieker. Een mooie ‘instapreis’ als je wilt ervaren wat ‘the Avanta way of life’ inhoudt. Uiteraard kunnen ook doorgewinterde Avanturiers hier hun hart ophalen, want alles voor dat heerlijke outdoor gevoel is aanwezig: ruige, ongerepte fjorden, groene bossen, indrukwekkende gletsjers en perfecte kampeerplekken.

Hoe een dag in Noorwegen eruit zou kunnen zien? ’s Morgens word je wakker van fluitende vogels en het geluid van water dat tegen de oevers klotst. Als je je tent openritst, kijk je uit over een prachtig fjord met helderblauw water en steile rotswanden. Nadat je je gewassen hebt in dit ijskoude water ben je meteen wakker en zorg je ervoor dat het vuur weer lekker gaat branden. Samen met nog wat vroege vogels maak je een stevig ontbijt klaar voor iedereen. Heerlijk in alle rust opstarten met een kop koffie rond het kampvuur en een uitzicht zoals je dat op ansichtkaarten ziet. Daarna ruimen jullie de tenten op en neemt de reisleider het plan voor deze dag door. Wellicht wordt het een dag op de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda. Of een hike naar de 604 meter hoge klif Preikestolen. Maar het zou ook zomaar kunnen dat jullie gaan raften op een woeste rivier of een mooie mountainbiketocht maken in een fris, groen bos met zo nu en dan een panorama uitzicht. Een bezoek aan een gezellige Noorse stad behoort ook tot de mogelijkheden.

Aan het einde van de middag zoeken jullie weer een mooie kampeerplek voor de avond en de nacht. Hier bouwen jullie het kamp weer op, wordt er een heerlijke maaltijd gemaakt in de Avantakeuken en zit je tot ’s avonds laat knus rond het kampvuur. Wist je trouwens dat er in Noorwegen twee Avanta villa’s staan? Het zijn leegstaande huizen waar al jarenlang groepen kamperen. In de houten balken staan de namen van vele Avanturiers gekerfd. Wie weet breng je tijdens de reis een bezoek aan deze legendarische villa’s.

Voordat we terugrijden naar Nederland, kunnen we de reis afsluiten met een bezoek aan de Zweedse hoofdstad Stockholm. In deze stad, gebouwd op 14 eilanden en met als bijnaam ‘Venetië van het noorden’, zie je altijd wel ergens water. De bijzondere ligging van de stad, in combinatie met de architectuur en geschiedenis, maken deze stad tot een echte must visit.

Je vliegt vanuit Nederland naar Oslo of Stockholm.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€990,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-DEWZ-169
Vertrek
30-07-2024
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Bram Veldman

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt