Kenmerken
Roadtrip door IJsland - unieke bezienswaardigheden en mooie hikes

In de noordelijke Atlantische Oceaan ligt het op-een-na-grootste eiland van Europa: IJsland. Ontstaan door ontelbare vulkaanuitbarstingen en gevormd door het noordelijke klimaat, met een bijzonder landschap als gevolg. Weids, open en ongeschikt voor de meeste planten en bomen is het volledig blootgesteld aan de elementen. Het doet vaak denken aan een maanlandschap en vreemd genoeg is dat supermooi. Doordat IJsland zo dunbevolkt is, is het een ideaal land voor een pure Avantareis!

IJsland wordt terecht als Scandinavisch gezien, maar landschappelijk is het uniek en erg indrukwekkend. Het landschap zit vol verrassingen: bruisende watervallen, borrelende modderpotten, wonderlijke korstmossen, kristalheldere rivieren en meren vol zalm en forel. We komen tijdens deze reis langs grillige kusten, doorkruisen het binnenland en bezoeken natuurlijk ook Blue Lagoon, Geysir en de beroemde ijsschotsenmeren. En er zijn nog talloze andere bezienswaardigheden. Je kunt proberen al die schoonheid met je camera vast te leggen en je foto’s worden vast heel mooi. Maar ze zijn nooit zo mooi als in het echt! IJsland moet je ervaren: de zuivere lucht, de ruigte, de weidsheid en de stilte.

Kamperen in dit land is echt genieten: het ene plekje is nog mooier dan het andere. Je gaat natuurlijk niet naar IJsland voor het warme weer, maar je hoeft ook weer geen superbikkel te zijn om dit vol te houden. Zorg wel voor goede kleding, ook omdat we tijdens deze reis meerdere wandeltochten hopen te maken. En mochten we het koud krijgen dan duiken we onderweg in een warmwaterbron of hot tub. Ben je echt een natuurmens, dan is dit de reis voor jou!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoerskosten (huurauto’s) en evt. overnachtingskosten.

€1249,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
24-IJS-108
Vertrek
08-07-2024
Reisduur
12 dagen
Bestemming
IJsland
Reisleider
Esther van den Brink

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt