Reisleider

Marjolein Hulst

Kenmerken
Zomer in Centraal-Azië

Kazachstan staat op de negende plaats van grootste landen ter wereld en rekent Nederland tot één van zijn beste handelspartners. Ondanks dat is het een onbekend land voor veel Nederlanders. Maar Avanta kent het van vele reizen en wat ons betreft raakt het tijd dat er meer mensen kennismaken met dit bijzondere land. Tot 1991 was het niet meer dan een gewone Sovjet-provincie, maar na de ineenstorting van het communistische machtsblok heeft Kazachstan een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Uiteraard is het onmogelijk om tijdens deze reis heel het onmetelijke Kazachstan te doorkruisen. We reizen voornamelijk door de bergachtige streek ten oosten van Almaty, de stad waar we heen vliegen. Een supermooi gebied, met de Charyn Canyons, het natuurgebied Altyn Emel waar we wilde ezels en steppe-antilopes kunnen tegenkomen, en de drie glasheldere Kolsai Lakes. Onderweg hier naartoe rijden we richting het hooggebergte, door eindeloze steppes met grote kuddes paarden. De meren, die dicht bij de Chinese grens liggen, kunnen we te voet of te paard bereiken.

Naast de grootse landschappen maakt ook de Kazachse cultuur deze reis bijzonder boeiend. Het is een overwegend islamitisch land, maar in steden als Almaty en Astana leven ook veel christenen. De nomadische geschiedenis en cultuur zie je overal terug, bijvoorbeeld in het eten waar vlees een belangrijk onderdeel van is. En nog steeds speelt veeteelt een belangrijke rol, te zien aan de grote aantallen schapen en paarden die de weg oversteken of in het landschap rondtrekken. De Sovjetgeschiedenis zien we terug in de architectuur en grote Russische minderheid.

Echt een reis voor avontuurlijke reizigers die houden van unieke bestemmingen en tegen een stootje kunnen. De afwezigheid van massatoerisme en de mogelijkheid om off road te reizen maken dit land extra aantrekkelijk. Vanwege het landklimaat kan het hier in de zomer behoorlijk warm worden, maar door de lage luchtvochtigheid is dat niet onaangenaam. In de bergen ligt de temperatuur overdag rond de 25°C.

De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor alle vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.
Nederlanders hebben geen visum nodig voor Kazachstan.

€1590,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
24-KZK-162
Vertrek
29-07-2024
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Kazachstan
Reisleider
Marjolein Hulst

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt