Reisleider

Peter Schuurman

Kenmerken
Deze reis is ook heel geschikt voor de beginnende Avanturier!

Nog één plaats voor een chauffeur, minimaal 21 jaar oud en een jaar rijbewijs en rij-ervaring in de bergen. Korting is in de reissom verrekend. Drie prachtige landen voor een echte Avantareis! Slovenië wordt steeds meer ontdekt als vakantieland, en terecht. Het is net zo bergachtig als buurland Oostenrijk, maar net wat ruiger. Grillige bergtoppen, bruisende watervallen, grotten en snelstromende rivieren. Zowel boven als onder de grond is er veel te zien en te doen, want hier vind je onder meer uitgebreide grottenstelsels. De natuur is prachtig, je kunt er geweldig raften of ‘canyoningen’ en er zijn veel routes voor wandel- en fietstochten.

De ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië is verrassend! En als je nog nooit hebt gekampeerd in de vrije natuur, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om ver weg van de massa aan de kust je tent neer te zetten op een verlaten veld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ’s ochtends gewekt wordt door het geklingel en geblaat van een kudde schapen.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie. Kroatië heeft een groot aantal eilanden, waarvan we er minstens één willen bezoeken. Hier vind je droomkampeerplekjes en -strandjes die erop lijken te wachten om door een groep Avanturiers ontdekt te worden.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen. Best wel toeristisch, maar de moeite waard.

Letterlijk vertaald betekent Montenegro: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland. Het toerisme is hier in opkomst, maar er zijn nog veel gebieden waar we in alle rust ons kamp kunnen opbouwen. Kampvuurtje erbij en het wordt weer een memorabele Avanta-avond!

We reizen over land vanuit Nederland en vliegen na afloop terug naar huis.

€945,- €749,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-03-2023
Reiscode
23-KRB-114_CHA
Vertrek
15-07-2023
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Kroatië Montenegro Slovenië
Reisleider
Peter Schuurman

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!