Reisleider

Arno van Grol

Kenmerken
Vlieg- en vaarreis naar een Frans en een Italiaans eiland in de Middellandse Zee

Corsica en Sardinië: een Frans en een Italiaans eiland, met alleen een stukje Middellandse Zee ertussen. Toch verschillen ze van elkaar als de dag en de nacht. Deze twee eilanden hebben maar één ding gemeen: ze zijn schitterend. Corsica is vooral erg ruig met woeste bergen en op Sardinië vinden we behalve laaggebergte en heuvelland ook grote kuststroken.

Op Corsica vind je leuke, oeroude stadjes met een doolhof aan poorten, steegjes en trapjes. Zoals Bonifacio: het stadje dat al eeuwen op een rotsrand boven de zee balanceert. Uitkijkend over de zee zie je in de verte Sardinië liggen. We maken diverse uitdagende wandeltochten door de bergen en rijden langs de schitterende kust van Cap Rosso. Verder gaan we naar Cap Corse, het puntje bovenaan het eiland. Dit ‘puntje’ is een schiereiland van zo’n 40 kilometer lang, omzoomd met witte stranden en een azuurblauwe zee.

We varen over naar Sardinië. In de groene heuvels met wijn- en olijfgaarden wonen herders en boeren die een gemiddelde leeftijd bereiken die tien jaar hoger ligt dan in de rest van Europa. Komt het door hun eetgewoonten, kruidentuintjes of wellicht door de afwezigheid van stress? Sardinië is veel minder bekend bij toeristen dan Corsica, maar wel geliefd bij de Italianen zelf. Het landschap is nog ongerept en we reizen geregeld langs en door dichtbeboste gebieden. We nemen vanaf een leuk strandje een duik in de glasheldere zee en we overnachten op datzelfde strand.
In het landschap zie je regelmatig ronde steenhopen of grotendeels ingestorte torens. Dit zijn restanten van zogenaamde nuraghi, kegelvormige verdedigingsbouwwerken uit de bronstijd (3000 – 800 voor Christus). Gebouwd door een onbekend prehistorisch volk en alleen op Sardinië te vinden – best bijzonder dus!

Dit is net als de meeste andere Europese zomerreizen een all in-reis. Dus vliegticket, overtochten, maaltijden en vervoer zijn allemaal bij de reissom inbegrepen.

O.l.v. Arno van Grol

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1099,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-COSA-182
Vertrek
02-08-2024
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Frankrijk Italië
Reisleider
Arno van Grol

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt