Kenmerken
Een road trip door een prachtig en veelzijdig deel van Europa!

Slovenië wordt steeds meer ontdekt als vakantieland, en terecht. Zowel boven als onder de grond is er veel te zien en te doen, want hier vind je onder meer uitgebreide grottenstelsels. De natuur is prachtig, je kunt er geweldig raften en er zijn veel routes voor wandel- en fietstochten.

In de ongerepte en gevarieerde natuur van Kroatië vinden we de mooiste plekjes voor ons kamp. Ver weg van de appartementencomplexen aan de kust, zetten we onze tenten op een veldje met om ons heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ´s ochtends gewekt wordt door het geklingel van een kudde schapen met bellen om hun nek. En de volgende dag vinden we vast weer zo’n mooie plek, maar dan bijvoorbeeld in de ruïne van een kerk met uitzicht op het blauw van de Adriatische zee.

Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld kort de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, zouden we ook nog kunnen gaan kajakken op de helderblauwe zee of oversteken naar een van de vele eilanden.

Bosnië is het hart van de Balkan. In dit land komen oost en west samen en vormen een mooie culturele smeltkroes. In combinatie met het mediterrane klimaat en de prachtige natuur zorgt dat voor de ideale omstandigheden voor een onvergetelijk Avantuur! De Bosniërs zijn vriendelijk en gastvrij en we hebben al vaak op hun land of erf gekampeerd, of aan hun tafels onder de druivenranken gezeten. Zomaar rondreizen en wildkamperen hier is al geweldig, maar er is natuurlijk ook vanalles te doen. Zoals een bezoek aan de supermooie Kravica watervallen, een verlaten vliegveld of de stad Mostar met zijn turbulente geschiedenis. Andere opties zijn Sarajevo, Srebrenica en het Una Nationaal Park.

Dit is een all-in reis. Klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

O.l.v. Wim Willemsen

Een reis boeken in tijden van corona? Lees hier de voorwaarden.

€850,- €735,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-05-2021
Reiscode
21-SKB-226
Vertrek
21-08-2021
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Slovenië

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!