Reisleider

Peter den Ouden

Kenmerken
Weergaloze landschappen in het wilde westen

Ga je ook voor het echte avontuur en kun je niet wachten het Wilde Westen van de Verenigde Staten te zien? Dan is dit de uitgelezen kans! Tijdens deze reis bezoeken we de ruige gebergten van Colorado. Een groot deel van deze staat wordt bedekt door de hoge pieken van de beroemde Rocky Mountains. Daarnaast is Colorado de hoogst gelegen staat van de VS met toppen boven de 4.000 meter. Dit schitterende berggebied is een van de mooiste en meest indrukwekkende in de VS en dé  ultieme reisbestemming voor een Avanturier.

Na de Rockies komen we in het uitgestrekte prairielandschap van Wyoming, ook wel de Cowboy State genoemd. Cowboys horen hier bij het straatbeeld. Ranches, rodeo’s en spookstadjes als Virginia en Nevada City zijn kenmerkend voor deze regio. Door het grote aantal reservaten in dit gebied is er veel terug te vinden van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen. Natuurlijk bezoeken we een van de vele Wild West stadjes die de staat rijk is. Wie weet spotten we nog wel een kudde wilde bizons. Deze imponerende dieren kwamen hier ooit in enorme aantallen voor, maar zijn doelbewust zo goed als uitgeroeid. Dankzij fokprogramma’s zijn er nu weer flinke kuddes in onder andere Yellowstone NP. En Barack Obama heeft tijdens zijn presidentschap een wet ondertekend waardoor de bizon het nationale zoogdier van de VS is geworden.

In Wyoming bezoeken we verder twee van de mooiste wildparken van de Verenigde Staten; Yellowstone NP en Grand Teton NP. Hier heb je niet alleen geisers, heetwaterbronnen en modderpoelen, maar je vindt er ook bossen, alpenweiden en watervallen. In dit gebied heb je een flinke kans om bruine beren, elanden of ander wild te spotten.

Nadat we Yellowstone achter ons hebben gelaten vervolgen we onze reis richting Salt Lake City. Naast dat dit de officiële hoofdstad van de staat Utah is, wordt het ook wel beschouwd als de hoofdstad van de Mormonen. Dit wordt zeker bevestigd als we een bezoek zullen brengen aan Temple Square, de plek waar de grootste Mormonentempel ter wereld staat.
In het zuiden van de staat Utah brengen we een bezoekje aan het Moab City, een prima uitvalbasis om het naastgelegen Arches NP te bezoeken. Een werkelijk schitterend natuurpark met fascinerende landschappen en hier en daar grote ronde rotsbogen. Door eeuwenlange erosie zijn deze ‘arches’ uitgesleten in de rode rotsen. En op korte afstand hiervan ligt Canyonlands NP, dat qua natuurschoon absoluut niet onder doet voor zijn bekendere broer Grand Canyon NP. Het is hier zo mooi, dat het lastig in woorden uit te drukken is. Dat moet je echt met eigen ogen gezien hebben!

Na Utah trekken we met onze huurauto’s richting de staat Arizona. Op de grens Utah/Arizona ligt Monument Valley. We zijn inmiddels in het Navajo indianenreservaat beland. Iets zuidelijker bevindt zich Canyon de Chelly, een gebied dat al 5.000 jaar lang permanent bewoond wordt. Het bekendst is hier de torenhoge Spider Rock, waar je wat dieper in het park een fenomenaal zich op hebt.

Op dit korte uitstapje naar Arizona volgt de staat Colorado. Hier bezoeken we het Mesa Verde National Park. Een van de weinige nationale parken waar het niet draait om de natuur, maar om de eens zo bloeiende cultuur van de Pueblo-indianen. In het zuiden van dit gebied liggen veel ravijnen, waar de indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd.

Afhankelijk van hoe voorspoedig de reis verloopt, bezoeken we onderweg waarschijnlijk nog andere nationale parken of state parks. Bijv. via het Rio Grande National Forest (ook weer zo’n schitterend natuurgebied!) naar Great Sand Dunes NP – een woestijn in het klein – voordat we terugrijden naar het startpunt van onze route.

Naast bovengenoemde highlights gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, je zult in deze regio nooit uitgekeken raken. Mochten we tijd over hebben en ergens liever rechts gaan dan links, dan gaan we rechts. We kunnen onze route altijd een stukje verlengen of verleggen. Of we blijven net iets langer hangen omdat een vriendelijke Amerikaan uit het stadje ‘Nederland’ ons heeft uitgenodigd voor een kopje koffie. Al met al wordt dit een prachtige reis, waar we de mooiste natuur zullen zien, de meest interessante mensen zullen ontmoeten en op de meest fantastische plekjes kamperen.

Aan het begin van de reis schaffen we waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat kookartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. En wie wil nou niet elke ochtend wakker worden met een vers gezet bakje koffie?!

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof en evt drop off fee en afkoop ER. De bijkomende kosten zijn onder meer bedoeld voor maaltijden, brandstof en evt. campingovernachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

Lees onze blogpost over een roadtrip naar dit deel van de VS:
https://www.avantareizen.nl/roadtrip-zuidwest-vs/

€1825,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
24-WUSA-65B
Vertrek
23-05-2024
Reisduur
17 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Peter den Ouden

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt