Reisleider

Jan de Voogd

Kenmerken
Wandelen in het hoogland van een van de mooiste landen van Azië

Decennialang was Kirgizië een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet zoveel mensen dit prachtige land te vinden. En juist daarom gaat Avanta hierheen!

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er zijn vrij weinig autowegen, weinig bebouwing, het is enkel jij en de elementen der natuur. Kirgizië wordt niet voor niets het Zwitserland van Azië genoemd. Een prachtig en heel afwisselend landschap en een fantastisch land om te wandelen.

Reisleider Jan heeft afgelopen zomer in Kirgizië een trektocht gedaan en wil nóg een keer terug vanwege de schitterende natuur en vanwege de fantastische wandel- en trektochten die je hier kunt maken.

We reizen rond in onze eigen 4×4 zodat we overal kunnen komen. Onze meerdaagse trektocht doen we in Jyrgalan, een gebied waar nog erg weinig toeristen komen, dat erg geschikt is voor een meerdaagse trektocht. We filteren ons eigen water en koken onze eigen maaltijden – kortom, we gaan helemaal zelfvoorzienend op stap. Na afloop nemen we een duik in het grootste meer van Kirgizië: Lake Yssyk Kul. In het Kirgizisch betekent dit: warm meer, heerlijk dus om in te zwemmen!

Hierna trekken we naar het leuke stadje Karakol. We kijken er op kleurige marktjes rond en bezoeken lokale bezienswaardigheden. Bovendien kun je in de omgeving van Karakol prima paardrijden.
Het Karakol River Park is trouwens een prachtige vallei. Van hieruit kun je naar de gletsjer wandelen of naar het prachtige bergmeer Ala-Kul meer dat op 3560 meter ligt.

Tijdens een bezoek aan Kirgizie kan ook een bezoek aan het meer Son Kol uiteraard niet ontbreken! Dit meer ligt op 3016 meter hoogte, met prachtige uitgestrekte vlaktes erom heen, met hier en daar een yurt waar de herders ’s zomers leven.

Meer bezienswaardigheden zijn de canyons bij Kok Moinok, het Ala-Archa Nationaal Park dat vroeger alleen toegankelijk was voor hoge Sovjetfunctionarissen en natuurlijk Bishkek met zijn gebouwen uit het sovjet tijdperk.

Kortom, een prachtige, afwisselende en actieve rondreis. Voor deze reis moet je trouwens wel over een goede conditie beschikken. Als je twijfels hebt neem dan contact op met de reisleider.

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

€1600,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
19-KIR-179
Vertrek
29-07-2019
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Jan de Voogd

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt