Reisleider

Peter Schuurman

Kenmerken
De ultieme vakantie: ruim twee weken de Avanta way of life in zonnig Zuid-Europa.

Montenegro was lange tijd een wat vergeten hoek van Europa. Waarom weet niemand. Want met de mediterraanse kust, de donkere bergen en de mooie oude stadjes is het een prima reisbestemming (Avanta komt er natuurlijk al jaren, sinds het nog onderdeel van Joegoslavië was). Wij denken dat dit land je zal verrassen!

Voor buurland Albanië geldt hetzelfde. Een schitterend land vol bergen, bossen en meren, waar je als kampeerder de mooiste plekjes voor het oprapen hebt en makkelijk je eigen gang kunt gaan. Misschien dat we eens een keer weggestuurd worden door ijverige politieagenten, of een boer die denkt dat we een rommel gaan maken van zijn land. Geen probleem, dan heb je thuis weer wat te vertellen en we zoeken gewoon een ander plekje op. In het bergachtige achterland hoef je daar meestal niet lang naar te zoeken. Overigens heeft Albanië een gastvrije bevolking, dus we hoeven ons er sowieso niet druk over te maken.

Van Griekenland weet iedereen dat je er heerlijk vakantie kunt vieren. Avanta doet dat op zijn eigen manier. Met onze busjes, tentjes en keukeninventaris bouwen we ons kamp op kleine strandjes of in oude olijfgaarden. Zonder de tenten op te zetten als het weer dat toelaat – en dat zal hier vast vaak het geval zijn. We hebben tenslotte vakantie! 😀

Het Rhodopegebergte ligt voor het overgrote deel in Bulgarije. Het karstgebergte met diepe kloven, grote grotten en typische landschappen nodigt uit om door ons ontdekt te worden. Sinds kort leven hier ook weer bizons, als onderdeel van een rewilding project. Wie weet, gaan we ze zien.

Roemenië is geen land dat platgelopen wordt door hordes toeristen. Voor ons wildkampeerders is dat ideaal! Mooie kampeerplaatsen voor het oprapen, in een groen dal aan een bruisend beekje bijvoorbeeld. De zomers zijn hier vaak heel warm, dus schaduw en fris water geven een kampeerplekje een vijfsterrenstatus. Ons entertainment bestaat uit afkoelen in de beek, een boer die langskomt op zijn ezeltje met een grote zeis in de hand, een geitenkudde, die al mekkerend het beekje oversteekt. Je weet het nooit en dat maakt Avantareizen zo verrassend en afwisselend.

Soms vraagt iemand bij ons naar het dag-tot-dagprogramma van onze reizen. Dat is er niet. Natuurlijk maakt de reisleider wel grofweg een reisindeling, maar we proberen ook per dag te kijken wat er op ons pad komt. Wij vinden dat de beste manier om op reis te gaan en te ontspannen – planningen en programma’s hebben we buiten vakantietijd al genoeg!

We vliegen heen naar de Balkan en reizen over land terug naar Nederland.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1290,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-GRM-174
Vertrek
01-08-2024
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Albanië Bulgarije Griekenland Montenegro Roemenië
Reisleider
Peter Schuurman

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt