Kenmerken
Marokko. Geen Afrika en ook geen Arabië. Ontdek het zelf!

In het zuiden van Spanje zie je veel Moorse invloeden, vooral in rijk versierde gebouwen als het beroemde Alhambra. Met de naam ‘Moren’ worden moslims van niet-Europese afkomst aangeduid, voornamelijk Arabieren en Noord-Afrikaanse Berbers. Niet verrassend dus dat je deze invloeden ook volop terugziet in Marokko.

Het is een land waar je je geen moment hoeft te vervelen. De Djemaa-el-Fnaa in Marrakech en de souk van Fez zijn adembenemende, wervelende, kleurrijke plaatsen waar je niet weet waar je het eerst moet kijken. De geuren, kleuren en geluiden zijn overweldigend.
Naast de souks en medina’s van de steden is er natuurlijk het platteland. Ook daar is genoeg te doen, zien en beleven. Kamperen bij bergmeren en zwemmen in de Atlantische Oceaan. Adembenemende routes rijden en mooie bergwandelingen maken. Genieten van het schitterende Atlasgebergte, met z’n cederbossen. En als je de Atlas over bent en je in de Marokkaanse Sahara bent aangeland, zie je steeds minder mensen en lig je je ’s nachts in je slaapzak te verbazen over de stilte en de enorme hoeveelheid sterren die je ziet…

Na Marokko varen we weer over om ook Zuid-Portugal nog te bekijken. We maken hier af en toe een mooie wandeltocht, gaan een leuk stadje in, zwemmen als we lekker water of een mooi strandje zien en brengen een bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon. Een verrassende mooie en leuke stad! Tot slot van de reis bezoeken we nog de Extramadura, de Spaanse regio waar weinig industrie is en waar we in prachtige natuurparken komen. Hierna vliegen we vanuit waarschijnlijk Madrid weer naar huis.

Of we in Nederland weer een echte zomer krijgen is maar afwachten. Dit wordt in ieder geval wél een op-en-top zomerreis!

€1390,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-SPM-115
Vertrek
13-07-2024
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Marokko Portugal Spanje

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt