Reisleider

Willeke Francke

Kenmerken
De Karoo, Tuinroute en Kaap. Plus het hoogstgelegen landje ter wereld.

Zuid-Afrika is goedbeschouwd een bijzonder land; het is een moderne westerse samenleving en tegelijkertijd wonen in datzelfde land ook mensen in huttendorpen van leem en stro.
Blanken, Indiërs, Chinezen, Arabieren en heel veel verschillende stammen aan zwarte volken, het is er allemaal te vinden. Daarnaast: grootse wildparken zoals het wereldberoemde Addo Elephant National Park, dat we hopen te bezoeken. Of het Kruger Park en Pilanesberg. Maar we vinden er ook het Nationaal Park Karoo, een boomloze halfwoestijn waar het wemelt van de diersoorten.

In Lesotho (een land niet groter dan Nederland) gaan we kennis maken met de vriendelijke bevolking en daar komen we er in het hoogland achter dat er ook zwarte volken zijn die een nog koudere winter kennen dan wij, dus hoe mooi het er ook is, na een kort bezoek gaan we weer snel naar het veel warmere Zuid-Afrika, waar we o.a. door het zeer dunbevolkte Cedergebergte trekken, waar we een prachtige dagtocht zullen maken.

Er staat nog veel meer op het programma, zoals o.a. een bezoek aan Nederlands immigranten. Het is de ideale tijd van het jaar om walvissen te spotten. En we gaan Stellenbosch bezoeken: een prachtige stad die de culturele hoofdstad is van de Afrikaners. Voor alle duidelijkheid: meer dan de helft van de Zuid-Afrikanen zijn Afrikaners en dat is een volk dat als moedertaal het Afrikaans spreekt. Een taal die wij na een paar dagen goed kunnen verstaan. De niet-Afrikaner blanken hebben Engels als voertaal.
We volgen de Tuinroute: de schitterende zuidelijke kustlijn, richting Kaap de Goede Hoop en verder naar Kaapstad, waar we als de tijd het toelaat de Tafelberg beklimmen.

Deze reis wordt een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen, steden en landschappen. Hierboven hebben we – in willekeurige volgorde – het een en ander genoemd. Hoewel we best wat zullen reizen, is er ook zeker tijd om al het reizen af te wisselen met boeiende wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf omdat de weidse landschappen zich uitstekend lenen voor sightseeing.

De autohuur is (excl. brandstof, evt. drop off fee en afkoop E.R.) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, excursies overige vervoerskosten en overnachtingen.

€1950,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
24-ZAL-70
Vertrek
27-05-2024
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Zuid-Afrika
Reisleider
Willeke Francke

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!