Reisleider

Jaap Booij

Kenmerken
Montana, Idaho, Wyoming, Alberta, British Columbia...

Als het over de imponerende natuur van de VS gaat, denkt vrijwel iedereen gelijk aan de Grand Canyon, Death Valley en nog een paar van die prachtig mooie natuurwonderen. Veel minder mensen hebben het over Montana en Idaho, en dat moeten we eigenlijk maar zo houden. Want hier kun je even indrukwekkend natuurschoon aantreffen en dat zonder de massa toeristen die je soms bij de Grand Canyon aantreft.

We reizen door schitterende wildparken, waaronder de Badlands waar de laatste grote kuddes wilde bizons grazen, het wereldberoemde Yellowstone, en Grand Teton met natuurwonderen als geisers en zwavelmeren. Je vindt hier de mooiste landschappen van de Rockies en een boeiende flora en fauna (zwarte beren, coyotes, elanden…). We dwalen dan door het bergland van Montana en dan weer door uitgestrekt prairiegebied.

Montana grenst aan Canada, waar we het mooiste van Alberta en British Columbia willen bezoeken. Nationale parken als Jasper en Banff staan uiteraard op ons lijstje, maar ook de minder bekende natuurparken zijn het bezoeken meer dan waard. Watervallen, glinsterende meren, uitgestrekte bossen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers… en overal de kans om wild als beren, lynxen en chipmunks tegen het lijf te lopen. De laatste is iets minder spannend dan de eerste, maar wel heel schattig 😉 Waar we ook komen, we maken regelmatig een wandeltocht (of een ‘hike’, klinkt eigenlijk wel stoerder!), dé ideale manier om de natuur te ervaren.

We schaffen aan het begin van de reis waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat keukenartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. Die zijn hier soms ook ver te zoeken. En ’s morgens een vers gezet bakje koffie als je je tent uitkomt is ook wel prettig!

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof en afkoop E.R.
De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor o.a. maaltijden en evt. campingovernachtingen.

Voor Canada en/of de VS is elektronische reistoestemming nodig bij aankomst door de lucht, wat vrij eenvoudig is aan te vragen via internet.

€1950,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
19-CAMI-228
Vertrek
19-08-2019
Reisduur
20 dagen
Bestemming
Canada U.S.A.
Reisleider
Jaap Booij

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt