Reisleider

André de Jongh

Kenmerken
ARIZONA, UTAH, NEVADA, CALIFORNIA...

De Rocky Mountains rijzen op vanaf de poolcirkel en lopen vele kilometers door tot diep in de Verenigde Staten. Het handjevol routes door deze machtige bergketen staat bekend als de meest spectaculaire auto- en treintochten ter wereld. Dat is natuurlijk niet voor niets! Amerikanen trekken er bijna elk weekend op uit en houden van het outdoor leven. Gelukkig houden wij daar ook van, dus we profiteren volop mee van alle voorzieningen. Overal zijn natuurparken, mooie hiking trails (wandelpaden), kampvuurplaatsen en interessante bezoekerscentra.

Een reis door dit inspirerende deel van de VS is een must voor iedereen die beweert dat hij Amerikafan is. Niet voor niets maken wereldwijd talloze reclamebureaus voor hun fotomateriaal gebruik van de spectaculaire landschappen die hier te vinden zijn, met als bekendste voorbeelden Grand Canyon en Monument Valley (terwijl hier véél meer moois te zien is). Behalve dat dit een natuurreis is, bezoeken we ook kort een van de grote steden op de route. Natuurlijk gaan we hier niet al te veel tijd aan ‘verdoen’, maar om Amerika te leren kennen, moet je toch zeker ook even aan de metropolen gesnuffeld hebben!

Qua natuurschoon gaan we tijdens deze reis sowieso veel hoogtepunten zien. Denk behalve aan eerdergenoemde Grand Canyon en Monument Valley ook aan Zion National Park, Lake Powell, Bryce Canyon, Death Valley. We zullen écht keuzes moeten maken en hoeven ons absoluut niet te vervelen. We gaan niet voor niets naar een regio met de bekendste en mooiste natuurparken ter wereld. Tijdens de reis zul je moeten toegeven dat hier geen woord van gelogen is!

Een roadtrip door de VS is iets waar veel mensen van dromen. Tijdens deze tocht door dit immense land zul je alle clichés kunnen opmerken. De dikke mensen, de enorme porties, de consumptiedrift, etc. Maar je zult ook zien dat Amerika meer is dan Wild West en wolkenkrabbers. We rijden natuurlijk niet alleen over de Interstates maar kiezen regelmatig voor secundaire wegen. Dan komen we door hele landelijke, rustige streken en door overweldigend mooie, uitgestrekte natuurgebieden.

Berglandschappen, woestijnen met bizarre rotsformaties, cactuswouden, indianenreservaten, gigantische canyons; en bijna altijd zonnig weer! En op z’n tijd maken we een mooie wandeling.
Meer dan genoeg te zien en om van te genieten tijdens deze rondreis!

Aan het begin van de reis schaffen we waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat kookartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. En wie wil nou niet elke ochtend wakker worden met een vers gezet bakje koffie?!

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof, evt. afkoop ER, of young driver fee) en evt. campingovernachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

Let op: voor de VS is het noodzakelijk dat je volledig gevaccineerd bent tegen Covid-19; een doorgemaakte corona-infectie telt daarbij niet mee.

Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

Lees onze blogpost over een roadtrip naar dit deel van de VS:

https://www.avantareizen.nl/roadtrip-zuidwest-vs/

€1790,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
21-ZWS-286
Vertrek
12-11-2021
Reisduur
20 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
André de Jongh

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt