Reisleider

Marion van Vugt

Kenmerken
Nevelwouden, pampa's en koloniale steden... Incaruïnes, zoutvlaktes, lama's en flamingo's...

Chili, Peru en Bolivia – een aaneenschakeling van hoogtepunten! De variatie aan landschappen en dierenleven is fantastisch, je kijkt echt je ogen uit. Tijdens autoritten zien we vicuna’s op de vlaktes, in de tropische wouden spotten we de mooiste vlinders en reptielen en tijdens een bergwandeling zweeft de condor majesteitelijk in de strakblauwe lucht boven ons. De grootste hoogvlakte ter wereld (Altiplano), de pieken van het Andesgebergte, de jungle bij Coroico, de Atacamawoestijn… De mooie witgeschilderde gebouwen in koloniale steden als Arequipa en Sucre, de lemen hutten van de indiaanse bevolking en de ruïnes van oude beschavingen zorgen voor het culturele en historische aspect.

Het kan tijdens deze reis in Noord-Chili zomaar gebeuren dat we van Lago Chungara naar de stad Arica rijden – je stapt in met een dik vest en een jas en een paar uur later loop je in T-shirt en korte broek aan het strand. We proberen o.a. Las Vigunas te bereiken: een steppelandschap doorsneden met talloze rivieren en beken waar veel wild voorkomt. Daarna rijden we verder door de Chileense Andes naar de Salar Surire waar parelwitte zoutmeren contrasteren met de erachter gelegen rozigbruine Arica vulkaan.

En wat denk je van de dorpen en piepkleine stadjes in deze streek? Probeer zo nu en dan even niet door de lens van je camera te kijken. We hebben er alle begrip voor dat je continu foto’s schiet, maar kijk ook gewoon even rond. En nauwelijks van je Chileense verbazing bekomen dobber je een paar dagen later rond op het Titicacameer, gelegen tussen Peru en Bolivia. Het is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en er liggen prachtige eilanden, o.a. het eiland van de Zon waar we voettochten hopen te gaan maken.
De landschappen rond het meer, de besneeuwde vulkanen die je in de verte ziet liggen, de onaards aandoende zoutmeren… Ze zorgen ervoor dat deze reiservaring een van de meest onvergetelijke van je leven zal worden.

La Paz, de hoofdstad van Bolivia, is de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld en uitermate boeiend en enig in zijn soort. Op de lokale markten lopen veel vrouwen die nog kleurige klederdracht dragen en ze hebben bolhoedjes op. We gingen enkele jaren geleden in een dorp naar een indianenkerk. De dienst duurde lang, gelukkig was er een pauze waarin alle kerkgangers getrakteerd werden op een bord aardappels met groente en vlees! Echte Boliviaanse pot en voor het geval je het niet wist: dit aten de Indianen lang voordat Columbus in Amerika kwam. Die zogenaamde Hollandse pot hebben we dus van de Inca’s afgekeken.

In Peru bezoeken we onder meer het prachtige stadje Cuzco en de oude Indianenstad Machu Picchu, die verscholen ligt in het oerwoud. We reizen er per trein over de Altiplano en proberen regelmatig in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Aan zon zal het op deze reis niet ontbreken, die schijnt vrijwel onafgebroken, maar de temperatuur zal overdag toch niet vaak boven de 20 Celsius zijn – uiteraard omdat een groot deel van de reis zich op grote hoogte afspeelt.

Verder bezoeken we de stad Arequipa en omgeving en als er nog wat tijd over is gaan we een tocht maken over de Stille Oceaan naar de Ballestas. Een bijzonder lawaaierige eilandengroep waar overigens geen mens woont. Het zijn de duizenden dieren die hier voor dat oorverdovende lawaai zorgen.

Reisleider Marion spreekt net zo makkelijk Spaans als Nederlands. Daar zul je tijdens deze reis zeker profijt van hebben.

De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor vervoer, overnachtingen en maaltijden.

€2150,- Bijkomende kosten €700,-
Reiscode
19-BOP-180
Vertrek
26-07-2019
Reisduur
22 dagen
Bestemming
Bolivia Chili Peru
Reisleider
Marion van Vugt

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt