Reisleider

Dianne van Leeuwen

Kenmerken
Zonder visum naar een uniek stukje Europa

In Wit-Rusland is alles anders dan in alle andere Europese landen. Het is echt een beetje een vreemde eend in de bijt. Meer Russisch dan Europees, en dat merk je al zodra je het land binnenkomt. Wit-Rusland is een dictatuur die geregeerd wordt door Loekasjenko. Corruptie viert er hoogtij, dat zullen we waarschijnlijk wel aan de lijve ondervinden. Dat neemt niet weg dat je juist in dit land heel vrij rond kunt reizen en kamperen.

We kunnen met recht zeggen dat dit in veel opzichten het meest bijzondere land van Europa is. Ze trekken zich niets aan van de Europese Unie, laten zich weinig gezeggen door Rusland, en ook de NAVO – daar hebben ze geen boodschap aan. Het land lijkt wel een beetje op een openluchtmuseum, maar je ziet er nauwelijks toeristen. Ook dat is wel weer verklaarbaar, omdat ze niet hun best doen om toeristen hun land binnen te krijgen.
Er is zat moois te zien en we kunnen erg leuk contact hebben met de bevolking. Wit-Russen zijn vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Lopen we bijvoorbeeld ergens een erf op om water te vragen, dan zitten we als snel rond een tafel met thee, brood en vers fruit. Wat natuur betreft vind je in Wit-Rusland onder andere veel moerassen, laaglanden, grote rivieren en oerbossen. De wisent (Europese bizon) komt hier nog vrij veel voor.

Vijf dagen een totaal andere sfeer proeven, dwalen door steden met de laatste standbeelden van Stalin, in een bus vol Wit-Russen hobbelen over een onverharde weg naar een dorp waar je door een oude vrouw wordt uitgenodigd (niet voor een bakje koffie, maar een glas wodka) en wandelen door een prachtig bloeiend onbespoten akkerland, of even een stuk meerijden op een paard en wagen van een passerende boer… Je wilt er even tussenuit? Dat kan, de Wit-Russen staan er garant voor!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en evt. overnachtingskosten.

Voor deze Wit-Ruslandreis is door nieuwe regels géén visum nodig.

€549,- Bijkomende kosten €200,-
Reiscode
19-WIT-87
Vertrek
07-05-2019
Reisduur
5 dagen
Reisleider
Dianne van Leeuwen

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt