Reisleider

Leander Struijk

Kenmerken
Groener wordt het niet

Eigenlijk is het het hele jaar door goed toeven op Madeira! Een ruig en prachtig subtropisch eiland in de Atlantische Oceaan, dat het hele jaar door een mild klimaat heeft. Dat zie je terug in de weelderige begroeiing met bossen, groene heuvels en veel bloemen.

Zo heel vaak gaat Avanta niet naar Madeira, terwijl het dankzij dat milde klimaat een erg geschikt eiland is voor een prachtige wandelreis. Hoog tijd dus om dit voorjaar met jou het eiland weer eens verkennen. Het is er geweldig wandelen en prachtig rondtoeren over de smalle bergwegen.

Madeira wordt gekenmerkt door de levada’s. Deze irrigatiekanaaltjes vind je overal op het eiland en zijn nog altijd in gebruik voor de landbouw. Daarnaast creĆ«ren de levada’s een uniek netwerk aan wandelpaden. Het eiland laat zich dan ook het best te voet verkennen. Je vindt er toppen tot 2000 meter; hier wandelen is dus best een uitdaging! Je wordt beloond met schitterende uitzichten over het berglandschap en de oceaan.

Madeira biedt ruim voldoende voor een week wandelplezier, maar mocht er nog tijd over zijn, dan gaan we naar het kleine broertje van Madeira, Porto Santo. Christoffel Columbus heeft hier enige tijd gewoon en hiervandaan vertrok hij op zijn ontdekkingsreis naar Amerika. Op Porto Santo kun je trouwens ook prachtige strandwandelingen maken.

Ga mee en ervaar een onvergetelijke week op deze parel in de Atlantische Oceaan!

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en evt. camping-/hostelovernachtingen.

€1075,- Bijkomende kosten €275,-
Reiscode
24-MAE-37
Vertrek
27-03-2024
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Portugal
Reisleider
Leander Struijk

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt