Reisleider

Robbert

Kenmerken
Eilandgevoel met een Avantuurlijk tintje

Nog één plaats. Cyprus bevindt zich op de grens van Europa en Klein Azië. Het eiland heeft een heerlijk warm en mediterraan klimaat, gematigd door zeewind.  De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar, dus het moet raar lopen wil dit geen zomers reisje worden!

Dit mooie eiland heeft het in het verleden zwaar te verduren gehad. Cyprus is in de duizenden jaren van haar geschiedenis in handen geweest van de Egyptenaren, Feniciërs, Perzen, Romeinen, Byzantijnen, kruisvaarders, Franken, Venetianen, Turken en Britten. Elke cultuur liet haar sporen na in de bouwkunst, stijl, keuken, taal en mentaliteit van de eilandbewoners. Sinds 1974 is het eiland verdeeld in een Turks deel in het noorden en de Griekstalige Republiek Cyprus in het zuiden.

Op cultureel gebied is er dus genoeg te ontdekken! De koningsgraven bij Paphos, de imposante vestingwerken van de Venetianen en de theaters, thermen en paleizen van de Romeinen. Ook de natuur op het eiland is prachtig en heeft veel te bieden. Denk aan woeste kloven, ruige kusten en bergen tot 2000 meter. Veel van deze prachtige natuur hopen we al wandelend te ontdekken. De kruidige geur van hars en bergtijm vergezelt ons op deze tochten. De uitzichten zijn fantastisch en steeds weer anders, en ook het schaduwrijke Troodos gebergte met zwarte dennenbossen en grillig gevormde jeneverbesstruiken is een schitterende ervaring!

De reis is incl. autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.).
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overige vervoerskosten, maaltijden en evt. kampeerovernachtingen.

Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€899,- Bijkomende kosten €300,-
Reiscode
21-CPR-222
Vertrek
20-08-2021
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Griekenland Turkije
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!