Reisleider

Arend de Bakker

Kenmerken
Abchawat?! Als je op reis geen bekenden tegen wilt komen.

Op zoek naar een mooie reis naar een bijzonder gebied? Dan zit je met Abchazië helemaal goed!

Abchazië was in de vroege middeleeuwen een autonoom koninkrijk. Rond de 10e eeuw werd het land bij Georgië gevoegd en in de loop van de geschiedenis is het in handen gekomen van (de voorloper van) Rusland, waar het lange tijd onderdeel van geweest is. Ten tijde van de Sovjet Unie heeft Stalin (van afkomst een Georgiër) Abchazië als onafhankelijke republiek ondergebracht bij Georgië. Na het Georgisch-Abchazisch conflict in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontstond bij de Abchazische inwoners van de republiek de wens om zich onafhankelijk te verklaren van Georgië; iets waar de Georgische inwoners van Abchazië fel op tegen waren. In 1993 werd Abchazië na een burgeroorlog onafhankelijk, de Georgische bewoners ontvluchtten het gebied en Rusland bracht zijn troepen in het land onder. In 2008 erkende Rusland als eerste land de onafhankelijkheid waarna nog enkele andere landen volgden. Het grootste deel van de wereldgemeenschap erkent echter de onafhankelijkheid van Abchazië niet.

Abchazië is een verrassend mooi ‘land’ met een mild subtropisch klimaat. Het bestaat grotendeels uit bergachtig gebied en je vindt er diepe valleien met prachtige meren. Mooie kiezelstranden langs de Zwarte Zeekust en middeleeuwse kloosters. Door het milde klimaat kan hier uitstekend wijn, thee, tabak en fruit worden verbouwd. Een prachtig gebied dat relatief veilig is, hoewel veel overheden – waaronder die van Nederland – afraden erheen te gaan omdat er in een niet erkend land geen consulaire bijstand kan worden verleend. Een beetje avontuurlijke Avantaganger laat zich hier echter niet door tegenhouden.

We combineren deze reis met een bezoek aan Georgië, waar we dan ook heen vliegen. De garantie dat we ook daadwerkelijk Abchazië binnenkomen, kunnen we niet geven; het ligt er maar aan hoe de pet van de douanebeambte staat op het moment dat jij je meldt aan de grens. En mogen we niet naar binnen, dan kunnen we in Georgië ook een prima rondreis maken!

In Georgië zijn, door de opeenvolging van allerlei heersers die het land in de loop der eeuwen bezet hebben, veel overblijfselen uit verschillende culturen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond voor wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennis maken met een vooroorlogse lifestyle.

Naast de rijkdom die de cultuur en natuur hier te bieden hebben, zijn de Georgiërs ook nog eens bijzonder gastvrij. Ze delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien.

We vliegen retour op Georgië.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.
Anno 2018 is er voor Georgië geen visum meer vereist. Het visum voor Abchazië kost niet veel en moet ter plaatse worden aangeschaft.

Uiteraard is Avanta al eerder in Abchazië geweest. Lees hieronder hoe je als een echte man makkelijk de grens kunt oversteken 😉 :

http://avantareizen.blogspot.com/2017/05/abchazie-verslag-van-een-bijzondere.html

€799,- Bijkomende kosten €300,-
Reiscode
19-ABG-240
Vertrek
23-08-2019
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Georgië
Reisleider
Arend de Bakker

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt