Reisleider

Kenmerken
De grens van Saudi-Arabië: dicht, open, dicht en... weer open! Ga ook mee op dit bijzondere avantuur!

In 2004 waren we in Saudi-Arabië op uitnodiging van een Saudische consul. Begin 2020 konden we opnieuw naar dit bijzondere land omdat het nu de grenzen ook heeft geopend voor andere reizigers dan zakenlui en bedevaartgangers. Niet veel later gingen de grenzen weer dicht vanwege de pandemie. Eind 2021 konden we er weer met een groep enthousiaste reizigers naartoe maar Saudi Arabië is nog steeds niet ontdekt door de grote massa; een goede reden voor Avanta om dit land zo snel mogelijk weer te bezoeken.

We hebben zoals gewoonlijk ook voor deze reis geen vastomlijnd programma. De bestemming op zichzelf is eigenlijk al een hoogtepunt, maar reisleider Christian Weststrate neemt jullie mee naar de nog steeds onbekende hoogtepunten. Om er een paar te noemen:  we brengen in elk geval een bezoek aan het oude centrum van Jeddah, van oudsher de toegangspoort naar Mekka. We overnachten in de Al Waba Crater, dwalen rond in het volledig verlaten Kaybar (een verlaten Joodse nederzetting bij een schitterende oase) en natuurlijk kan een bezoek aan Madain Saleh ook niet ontbreken.

De boeiende steden en dorpen en het landschap vol verrassingen zijn natuurlijk op zichzelf al aantrekkelijk voor een reiziger. Maar de gulle gastvrijheid waarmee we overal ontvangen worden maken deze reis pas echt tot een onvergetelijke belevenis. Zo kreeg een groep avanturiers schietles van hun gastheer, werd er een geit voor hen geslacht en klaargemaakt, mochten ze de kamelen van hun gastheer bewonderen en werden zij hartelijk begroet bij de Moskee van de Heilige Profeet, een plaats waar niet-moslims eigenlijk helemaal niet mogen komen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Saudi-Arabië is het grootste land van het Midden-Oosten, ligt op het Arabisch Schiereiland en heeft een woestijnklimaat. In het voorjaar is het qua zon en temperatuur een aangename bestemming. Reken overdag op zo’n 25 tot 30 graden Celsius en laat je regenjas gerust thuis. Houd in elk geval rekening met een intensieve reis; Saudi-Arabië is een groot land en we willen er zoveel mogelijk van zien!

Wees er snel bij want je bent niet de enige dit Saudi-Arabië  ‘van binnen’ wil zien.

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.
Voor Saudi-Arabië is een visum nodig, dat we voor vertrek zullen aanvragen.

Let op: Saudi-Arabië laat alleen volledig gevaccineerde reizigers toe! Twijfel je over het boeken van een reis in deze tijden? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€1350,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
22-SA-31
Vertrek
04-03-2022
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Saudi-Arabië
Reisleider

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt