Kenmerken
An epic road trip

NOG (4) PLAATSEN. Tijdens dit onvergetelijk mooie avontuur toeren we langs de Canadese westkust naar Alaska. Onderweg komen we door de mooiste nationale parken en ruige wildernis, zien we veel wild en speuren we naar de beste kampeerplekken.

We gaan onder meer naar Jasper NP, dat onderdeel is van de Rocky Mountains en met name bekend staat om het vele wild. Grizzlyberen, wolven, elanden, poema’s en talloze andere diersoorten bevolken dit uitgestrekte park. Het Stone Mountain Provincial Park heeft door de hoge ligging en noordelijke locatie een ruig landschap met ravijnen, rivieren en watervallen. Echte wildernis, evenals het Northern Rockies Provincial Park waar we misschien ook nog komen.

Vervolgens zwaaien we de toeristen uit en buigen met onze 4×4’s weer af richting de Rockies van BC en Yukon, waar we te maken krijgen met bergen, gletsjers en wildernis. Zeker geen reis die van dag tot dag te plannen is! Er loopt slechts één doorgaande hoofdweg, maar er zijn veel off road wegen waar weinig verkeer komt.  We kiezen voor zulke back roads om te kijken waar ze naartoe leiden of om een plek voor de nacht te zoeken. Écht een ontdekkingsreis dus. Ook willen we gaan vissen en op verschillende plaatsen hiken, en andere activiteiten ondernemen.

We steken de CA-VS grens over en dan zijn we in Alaska. Alaska is fenomenaal. Deze droombestemming spreekt tot de verbeelding. De ongerepte, eindeloze wildernis en het ruige klimaat vormen de ideale voedingsbodem voor Avantuur met een hoofdletter.

In de wildernis van Alaska gedijen beren uitstekend. Rivieren vol zalm en bossen vol bessenstruiken – wat wil een beer nog meer?! En het blijft niet bij beren: wolven, muskusossen, kariboes, elanden, poolvossen en daarboven cirkelt de Amerikaanse adelaar. In het water spotten we zalmen, otters, zeehonden en verschillende soorten walvissen zoals de witte beluga.

Al die dieren leven in een – zeker voor ons Nederlanders!- oogverblindend mooi landschap. Ruige bergen met gletsjers, watervallen en bossen. Tussen de bergen uitgestrekte valleien met moerassen, rivieren en kristalheldere meren. Hoewel de afstanden enorm zijn, verveelt een autorit hier nooit. Het landschap verandert voortdurend, de met sneeuw bedekte bergen in de verte lonken en bovendien kan er ieder moment een beer of eland opduiken in de berm. Whitehorse en Denali NP zijn hoogtepunten die we hier zeker hopen te bezoeken.

We vliegen heen naar Vancouver en terug vanuit Anchorage. De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, excursies en evt. campingovernachtingen. De autohuur is (excl brandstof en afkoop ER) bij de reissom inbegrepen.

Voor de VS en voor Canada is een elektronisch visum nodig (ESTA / eTA reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 21 US dollar (VS) en ongeveer 5 euro voor Canada. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest (of ná 2020 naar Cuba) dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

Lees hier een verslag van een eerdere Avantareis naar Alaska.

De reis staat onder leiding van Thomas Krijgsman, die momenteel in west-Canada woont en werkt.

€2400,- €2190,- * Bijkomende kosten €550,- * Bij boeking voor 01-07-2024
Reiscode
24-ALK-216A
Vertrek
26-08-2024
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Canada U.S.A.

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!