Reisleider

Jan Troost

Kenmerken
Al het mooie van Afrika in één land

Angola heeft alles wat het Afrikaanse continent te bieden heeft: een mooie kust, natuurparken vol wild, bergen, savannes, tropisch regenwoud, woestijn en een bijzonder interessante bevolking die bestaat uit meerdere stammen met elk hun eigen cultuur.

Na aankomst in de hoofdstad Luanda vertrekken we richting het zuiden. We zullen tijdens deze reis niet veel toeristen tegenkomen, maar de kans daarop is het grootst als we bij Miradouro da Lua stoppen. Dit ‘uitzichtpunt van de maan’ ligt slechts enkele tientallen kilometers bij Luanda vandaan en is de bekendste toeristische attractie van Angola. Door erosie zijn hier fascinerende kliffen en rotsformaties ontstaan.
Onze route gaat verder naar het zuiden, langs de kust van de oceaan. Het landschap wordt steeds droger en de wegen steeds slechter. Vanuit het stadje Namibe zullen we de omgeving verkennen en gaan we op zoek naar bijzondere natuurverschijnselen. In het Iona NP gaan we op zoek naar wild.

In de provincie Huila is de infrastructuur beperkt en staat het toerisme in de kinderschoenen. Hier zijn de meest authentieke culturen van heel Afrika bewaard gebleven. Volken als de Muila, Himba, Hakaona, Mucubal, Humbe en Nguendelengo leven hier nog volgens eeuwenoude tradities. Al deze volken spreken hun eigen taal en onderscheiden zich uiterlijk met bijzondere kapsels, kleding en sieraden. We gaan kijken of we ze kunnen vinden en bezoeken lokale dorpjes en markten. Op onze route komen we ook door de lokale hoofdstad Lubango met het duizelingwekkende beeld van Christo Rei (Christus de Koning).

De Tundavalakloof, de beroemde Leba pas en Mount Moco zijn landschappelijke hoogtepunten die we ook hopen te zien. Maar gewoon een kijkje in het alledaagse leven van de mensen op het Angolese platteland is ook al onvergetelijk. We zien hoe mensen kilometers moeten lopen om bij school, werk of de waterput te komen, en ervaren dat ze hier niet vaak toeristen zien. Soms vinden zij ons net zo interessant als wij hen!

In nationaal park da Cangandala en Kissuma NP hopen we wild te spotten. Ook bezoeken we de Pedra Negras, een bijzondere rotsformatie met interessante geschiedenis en de Calandula Falls. Qua volume een van de grootste watervallen van Afrika, spectaculair mooi maar totaal niet toeristisch. En eigenlijk kunnen we zo heel Angola wel omschrijven!

Een avontuurlijke reis naar een fascinerende bestemming, voor de doorgewinterde reiziger die tegen een stootje kan! Onder leiding van een van onze meest ervaren reisleiders.
Voor Angola is tegenwoordig geen visum meer nodig. Een gelekoortsvaccinatie is verplicht.
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor alle vervoer (huurauto’s), maaltijden, overnachtingen en excursies.

€1799,- Bijkomende kosten €800,-
Reiscode
24-ANG-123
Vertrek
15-07-2024
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Angola
Reisleider
Jan Troost

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt