Reisleider

André de Jongh

Kenmerken
Het mooiste van Afrika. De zandstranden van Mafia Island en safari op de savannes van Tanzania.

Dit is een reis vol afwisseling voor de echte avonturier, want reizen door dit deel van Afrika is altijd avontuurlijk!
We beginnen in Dar Es Salaam, waarna we koers zetten richting Mafia Island. Een prachtig eiland gelegen in de Zanzibar Archipel, dat minstens zo interessant is als het bekendere Zanzibar Island. We varen er naartoe in kleine bootjes, die door de locals gebruikt worden als watertaxi. In het blauwe water rond Mafia kun je uitstekend snorkelen en duiken, en daarbij de reusachtige maar zachtaardige walvishaaien tegenkomen.

Mafia ligt dan wel afgelegen in de Indische Oceaan, maar het wordt al eeuwenlang bezocht door zeelieden, handelaren, piraten en tegenwoordig toeristen. De geschiedenis en cultuur zijn kleurrijk en beïnvloed door onder andere Perzen, Britten, Arabieren en de inwoners van het Afrikaanse vasteland. We kunnen het eiland te voet verkennen en komen zo door tropische bossen en kokosplantages, langs witte zandstranden en rijstvelden en in dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Houd je ogen open voor bijzondere vogelsoorten, want die komen hier veel voor. Een excursie onder leiding van een lokale gids naar bijvoorbeeld de stranden waar zeeschildpadden hun eieren leggen is ook mogelijk.

Weer op het vasteland van Tanzania rijden we door in de richting van het Uluguru gebergte. Ondertussen stoppen we op een lokale markt, kopen wat fruit en maken een praatje met enkele nieuwsgierige Tanzanianen. Vanuit het Uluguru gebergte zullen we onze reis vervolgen richting het Mikumi Nationaal Park. Een uitgestrekt park dat qua uitstraling veel weg heeft van de Serengeti. Hier gaan we op zoek naar antilope, hyena’s, impala’s, olifanten, zebra’s, leeuwen en noem maar op. Je komt ogen en oren tekort.

Na een lange dag over hobbelige wegen, door uitgestrekte savanne en onherbergzaam gebied zetten we middenin de wildernis moe maar voldaan onze tent op. Aangezien we niet alleen zijn, maar worden vergezeld door legio wilde dieren is een kampvuur geen onnodige luxe. De volgende dag worden we heerlijk uitgerust wakker na een zeer enerverende nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel. Op zo’n moment wens je dat je altijd op reis kon zijn.

We vliegen heen en terug op Dar Es Salaam. We reizen waarschijnlijk afwisselend met met huurauto’s en openbaar vervoer. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor binnenlands vervoer (huurauto’s en boot), entrees voor safariparken, excursies, maaltijden en overnachtingen.

Voor Tanzania is een visum nodig.
Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1795,- Bijkomende kosten €950,-
Reiscode
22-TAM-139_A
Vertrek
21-07-2022
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Tanzania
Reisleider
André de Jongh

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt