Reisleider

Jan de Voogd

Kenmerken
Het mooiste van Afrika. De palmstranden van Mafia Island en safari op de savannes van Tanzania.

Een reis vol afwisseling voor de echte Avanturier! We gaan naar een prachtig deel van Tanzania waar weinig toeristen komen.

We beginnen in Dar Es Salaam en omgeving, waarna we koers zetten richting Mafia Island. Een prachtig eiland gelegen in de Zanzibar archipel, dat veel interessanter is dan het bekendere Zanzibar Island omdat Mafia een stuk minder toeristisch is. We varen er naartoe met een van de kleine lokale ferries, die door de locals gebruikt worden als watertaxi en vrachtboot.

Mafia ligt dan wel afgelegen in de Indische Oceaan, maar het wordt al eeuwenlang bezocht door zeelieden, handelaren en piraten. De geschiedenis en cultuur zijn kleurrijk en beïnvloed door onder andere Perzen, Britten, Arabieren en de inwoners van het Afrikaanse vasteland. We gaan het eiland te voet verkennen en komen zo door tropische bossen en kokosplantages, langs witte zandstranden en authentieke vissersdorpjes. Houd je ogen open voor bijzondere vogelsoorten, want die komen hier veel voor. Een excursie onder leiding van een lokale gids naar bijvoorbeeld de stranden waar zeeschildpadden hun eieren leggen is ook mogelijk. Daarnaast kun je in het blauwgroene water rondom Mafia uitstekend snorkelen en duiken. Vorig jaar zwommen de Avanturiers met walvishaaien, een onvergetelijke ervaring!

Weer op het vasteland van Tanzania rijden we door in de richting van het Uluguru-gebergte. Onderweg stoppen we op een lokale markt, kopen wat fruit en maken een praatje met enkele nieuwsgierige Tanzanianen. De beboste hellingen van het Uluguru-gebergte vormen een hotspot van biodiversiteit. Tussen de weelderige begroeiing wemelt het van de vogels, reptielen, vlinders en zoogdieren. Vanuit het Ulugurugebergte zullen we onze reis vervolgen naar Rungwa Game Reserve, het grootste park van Tanzania dat qua uitstraling veel weg heeft van de Serengeti maar door veel minder toeristen wordt bezocht. Hier gaan we op zoek naar antilope, hyena’s, impala’s, olifanten, zebra’s, leeuwen en noem maar op. Je komt ogen en oren tekort.

Na een lange dag over hobbelige wegen, door uitgestrekte savanne en onherbergzaam gebied zetten we middenin de wildernis onze tent op. Aangezien we niet alleen zijn, maar worden vergezeld door legio wilde dieren is een kampvuur geen luxe maar noodzaak. De volgende dag worden we heerlijk uitgerust wakker na een nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel. Op zo’n moment wens je dat je altijd op reis kon zijn.

We vliegen op Dar Es Salaam. We reizen waarschijnlijk afwisselend met huurauto’s en openbaar vervoer. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor binnenlands vervoer (huurauto’s en boot), entrees voor safariparken, maaltijden en overnachtingen.

Voor Tanzania is een visum nodig.

€2099,- Bijkomende kosten €800,-
Reiscode
24-TAM-165
Vertrek
29-07-2024
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Tanzania
Reisleider
Jan de Voogd

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt