Reisleider

Alice van den Bosse

Kenmerken
Eilandhoppen in de Atlantische oceaan

Bijna twintig jaar geleden kwam Avanta voor het eerst op dit eilandenrijk, een ongelooflijk mooie archipel bestaande uit negen compleet verschillende eilanden. De Azoren liggen ruim 1400 kilometer verwijderd van de Portugese kust. Ondanks hun geïsoleerde ligging speelden ze al vroeg een niet onbelangrijke rol in de wereldgeschiedenis. De schepen die terugkwamen uit de Nieuwe Wereld konden hier eindelijk weer vers water en voedsel aan boord halen.

De Azoren-archipel heeft door de jaren heen zijn pure, eigen karakter behouden. De vulkanische oorsprong van de eilanden is goed zichtbaar in de grillige kusten en felgekleurde kratermeren in het binnenland. Vanaf de hellingen heb je hier schitterend uitzicht op. Dankzij de warme golfstroom is het klimaat mild en staan de Azoren bekend om hun weelderige begroeiing en gematigde temperaturen.

Terceira staat bekend als het culturele eiland van de Azoren. De eeuwenoude gebouwen in hoofdstad Angra do Heroismo (Baai van de Heldenmoed) steken stralend af tegen de omliggende groene heuvels en het blauw van de oceaan. Wandelend door de klinkerstraatjes komen we langs oude kerken, kloosters en forten. In de heuvels van dit eiland vinden we grotten, thermale baden, bossen en kliffen met adembenemende vergezichten. We verkennen het binnenland en de kusten te voet. We zwemmen in blauwe lagunes, maken kennis met de eilandbewoners en stappen aan boord van een schip voor een dolfijn- en walvissafari.

Met een binnenlandse vlucht van een half uurtje vliegen we naar Sao Jorge. Dit is een van de minder bezochte eilanden van de Azoren-archipel. Je kunt hier schitterende wandelingen maken, bijvoorbeeld door het bosrijke Parque Florestal des Setes Fontes of naar de vuurtoren op de meest westelijke punt van het eiland, Ponta dos Rosais. Een bijzondere plek met een geheimzinnige sfeer, waar je je aan het einde van de wereld waant.
Sao Jorge bestaat uit een bergketen die oprijst uit de zee, met aan de voet van de bergen de zogenaamde fajãs. Dit zijn vruchtbare landtongen die uitsteken in zee, waar koeien grazen en met stenen muurtjes omzoomde akkers liggen. Ideaal wandelterrein!

Tijdens de reis wordt zoveel mogelijk gekampeerd, wat de bijkomende kosten behoorlijk kan drukken. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overnachtingen, vervoer (huurauto’s), maaltijden, evt. OV en de overtocht/binnenlandse vlucht naar Sao Jorge
Lees hier een reisverslag van een eerdere Avantareis naar de Azoren.

Let op: het is voor deze reis belangrijk dat je fit bent en een goede lichamelijke conditie hebt!

€1049,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
24-AZT-125
Vertrek
15-07-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Azoren Portugal
Reisleider
Alice van den Bosse

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt