Kenmerken
Eilandhoppen in de Atlantische oceaan

Zo’n twintig jaar geleden kwam Avanta voor het eerst op dit eilandenrijk, een ongelooflijk mooie archipel bestaande uit negen compleet verschillende eilanden. De Azoren liggen ruim 1400 kilometer verwijderd van de Portugese kust. Ondanks hun ge├»soleerde ligging speelden ze al vroeg een niet onbelangrijke rol in de wereldgeschiedenis. De schepen die terugkwamen uit de Nieuwe Wereld konden hier eindelijk weer vers water en voedsel aan boord halen.

De Azoren-archipel heeft door de jaren heen zijn pure, eigen karakter behouden. De vulkanische oorsprong van de eilanden is goed zichtbaar in de grillige kusten en felgekleurde kratermeren in het binnenland. Vanaf de hellingen heb je hier schitterend uitzicht op. Dankzij de warme golfstroom is het klimaat mild en staan de Azoren bekend om hun weelderige begroeiing en gematigde temperaturen.

We verkennen het binnenland en de kusten te voet. Tijdens onze dagtochten gaan we onder andere naar Sete Cidades, naar de warmwaterbronnen van Furnas en zien we de bijzondere schoonheid van Lagoa do Fogo, het hoogste kratermeer van Sao Miguel. Op Sao Miguel vind je ook de enige theeplantages van Europa. We zwemmen in blauwe lagunes, maken kennis met de eilandbewoners en stappen aan boord van een schip voor een dolfijn- en walvissafari.

Van Sao Miguel varen we over of nemen een binnenlandse vlucht naar het eiland Terceira. Dit staat bekend als het culturele eiland van de Azoren. De eeuwenoude gebouwen in hoofdstad Angra do Heroismo (Baai van de Heldenmoed) steken stralend af tegen de omliggende groene heuvels en het blauw van de oceaan. Wandelend door de klinkerstraatjes komen we langs oude kerken, kloosters en forten. In de heuvels van dit eiland vinden we grotten, thermale baden, bossen en kliffen met adembenemende vergezichten.

Tijdens de reis wordt zoveel mogelijk gekampeerd, wat de bijkomende kosten behoorlijk kan drukken.
Lees hier een reisverslag van een eerdere Avantareis naar de Azoren.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overnachtingen, vervoer (huurauto’s), maaltijden, evt. OV en de ferry/vlucht naar Terceira.

Let op:
het is voor deze reis belangrijk dat je fit bent en een goede lichamelijke conditie hebt!

€1190,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
24-AZO-187
Vertrek
05-08-2024
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Azoren Portugal

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt