Reisleider

Maarten Neeleman

Kenmerken
De ultieme Avantareis. Ver van de bewoonde wereld slaan we iedere avond ons kamp op.

Wil je graag even weg uit Nederland om in het voorjaar zuidoost-Europa te verkennen? Dan is dit je kans. En… onze manier van reizen, waarbij we voornamelijk in de natuur actief zijn, is in de huidige omstandigheden eigenlijk de meeste veilige.

Via Duitsland rijden we naar het rustieke heuvelland van Tsjechië. We brengen een bezoek aan Praag (uiteraard alleen als dat op dat moment verstandig is), dat als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Niet voor niets staat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na een kort bezoek rijden we door naar noordelijke deel van Slowakije.  Daar ligt de Hoge Tatra, een indrukwekkend gebergte dat deel uitmaakt van de Karpaten. Een groot deel van de Tatra is natuurreservaat, waar onder meer nog beren en lynxen leven. Er zijn duizenden kilometers wandelpad en talloze buitensportmogelijkheden. De gletsjermeren zijn kristalhelder, overal bruisen watervallen en de uitzichten zijn super. De Slowaken zijn zo trots op hun Tatra dat je de beeltenis van dit gebergte terugvindt op drie van hun euromunten.

We vervolgen onze weg via Hongarije naar Servië. Servië staat niet bekend om zijn toeristische hoogtepunten en is daarom misschien wel een ideale Avanta bestemming. We bezoeken de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen al 5x gebombardeerd in de 20e eeuw) maar steeds weer werd herbouwd. Het landschap van Servië varieert van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. Je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes, meren en watervallen. Maar ook verschillende canyons en grotten. We kamperen op het platteland van Servië en kopen eieren of zomerfruit rechtstreeks van de Servische boeren. Zo leggen we gelijk leuk contact met de lokale bevolking. Via de Djerdap kloof (een 134 km lange kloof waar de Donau doorheen stroomt) rijden we door naar Roemenië en Bulgarije.

Zeker voor deze landen geldt dat ze niet platgelopen worden door hordes toeristen. Al helemaal niet in deze tijd. Voor ons wildkampeerders is dat ideaal! Mooie kampeerplaatsen voor het oprapen, in een vergeten dal aan een bruisend beekje bijvoorbeeld, waar langzaam het voorjaar zichtbaar wordt.

Als je van wildkamperen houdt, dan houd je van dit deel van Europa. Deze reis staat garant voor puur avontuur, natuur en cultuur – het type reis waar Avanta al ruim 35 jaar om bekend staat.

We vliegen in principe vanaf Sofia (Bulgarije) weer terug naar Nederland.
Autohuur en ticket is bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor brandstof, tol, afkoop ER; maaltijden en evt. overnachtingskosten.
Twijfel je of je een reis wilt boeken in deze tijd? Lees hier meer over de voorwaarden.

€690,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
21-OEU-40
Vertrek
29-03-2021
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Bulgarije Duitsland Hongarije Servië Slowakije Tsjechië
Reisleider
Maarten Neeleman

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!