Reisleider

Martin Druijff

Kenmerken
Een road trip door een prachtig en veelzijdig deel van Europa!

Slovenië wordt steeds meer ontdekt als vakantieland, en terecht. Het is een veelzijdig land met prachtige natuur en veel gelegenheid voor stoere buitensporten. Je kunt er geweldig raften, rodelen is een optie en er zijn talloze routes voor avontuurlijke wandel- en fietstochten. Een deel van de Alpen ligt op Sloveens grondgebied. Met de ruige bergtoppen op de achtergrond vind je hier felgroene meren, watervallen en bruisende rivieren.

In de ongerepte en gevarieerde natuur van Kroatië vinden we de mooiste plekjes voor ons kamp. Ver weg van de appartementencomplexen aan de kust, zetten we onze tenten op een veldje met om ons heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ´s ochtends gewekt wordt door het geklingel van een kudde schapen met bellen om hun nek. En de volgende dag vinden we vast weer zo’n mooie plek, maar dan bijvoorbeeld in de ruïne van een kerk met uitzicht op het blauw van de Adriatische Zee.

Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld kort de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, zouden we ook nog kunnen gaan kajakken op de helderblauwe zee of oversteken naar een van de vele eilanden.

Bosnië is het hart van de Balkan. In dit land komen oost en west samen en vormen een mooie culturele smeltkroes. In combinatie met het mediterrane klimaat en de prachtige natuur zijn dat de ideale omstandigheden voor een onvergetelijk Avantuur! De Bosniërs zijn vriendelijk en gastvrij en we hebben al vaak op hun land of erf gekampeerd, of aan hun tafels onder de druivenranken gezeten. Zomaar rondreizen en wildkamperen hier is al geweldig, maar er is natuurlijk ook vanalles te doen. Zoals een bezoek aan de supermooie Kravica watervallen, een verlaten vliegveld of de stad Mostar met zijn turbulente geschiedenis. Andere opties zijn Sarajevo, Srebrenica en het Una Nationaal Park.

Dit is een all-in reis. Klik hier om te lezen wat dat inhoudt.
We reizen heen en terug over land.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1250,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-SKB-202
Vertrek
17-08-2024
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Slovenië
Reisleider
Martin Druijff

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt