Reisleider

Bram Dubbeld

Kenmerken
Zon, zee en zwerven. Met onze busjes en kampeeruitrusting komen we op de meest chille plekjes.

Slovenië wordt steeds meer ontdekt als vakantieland, en terecht. Het is net zo bergachtig als buurland Oostenrijk, maar net wat ruiger. Grillige bergtoppen, bruisende watervallen, grotten en snelstromende rivieren. Zowel boven als onder de grond is er veel te zien en te doen, want hier vind je onder meer uitgebreide grottenstelsels. De natuur is prachtig, je kunt er geweldig raften of ‘canyoningen’ en er zijn veel routes voor wandel- en fietstochten.

In het zuiden van Italië is het een stuk rustiger dan rond Rome en Venetië, maar ook hier is vanalles te doen. Je vindt er bijvoorbeeld de onder vulkaanas bedolven stad Pompeii, en de Vesuvius natuurlijk. Maar we hoeven niet perse de hoogtepunten te bezoeken om hier een leuke tijd te hebben. We kunnen ook gewoon een mooie bergwandeling maken, een gelato kopen en die op een zonnig pleintje opeten, naar een strand gaan voor een duik in de Middellandse Zee etc. ’s Avonds zoeken we een plekje voor ons kamp, in een olijfgaard of aan de kust. Tentjes opzetten? Niet nodig, het is warm zat en tenslotte heb je vakantie!

We steken per veerboot de Adriatische Zee over om in Kroatië te komen. Hier komt Avanta graag en vaak. Het landschap is bergachtig en afwisselend, met bergmeren, kraakheldere rivieren en een lange kust. Hier vind je droomkampeerplekjes en -strandjes die erop lijken te wachten om door een groep Avanturiers ontdekt te worden. Kroatië heeft een groot aantal eilanden, waarvan we er minstens één willen bezoeken.

Dit is een all in-reis waarbij ook de overtocht van Italië naar Kroatië bij de reissom is inbegrepen.
We vertrekken op zaterdagmorgen over land vanuit Nederland en vliegen terug naar huis, waarschijnlijk vanuit Dubrovnik.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1199,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-IKM-116
Vertrek
15-07-2023
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Italië Kroatië Slovenië
Reisleider
Bram Dubbeld

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt