Reisleider

Anne Bal

Kenmerken
Een super zomerreis! Zon, zee en zwerven. Met onze busjes en kampeeruitrusting komen we op de meest chille plekjes.

In het zuiden van Italië is het een stuk rustiger dan rond Rome en Venetië, maar ook hier is vanalles te doen. Je vindt er bijvoorbeeld de onder vulkaanas bedolven stad Pompeii, en de Vesuvius natuurlijk. Maar we hoeven niet perse de hoogtepunten te bezoeken om hier een leuke tijd te hebben. We kunnen ook gewoon een mooie bergwandeling maken, een gelato kopen en die op een zonnig pleintje opeten, naar een strand gaan voor een duik in de Middellandse Zee etc. ’s Avonds zoeken we een plekje voor ons kamp, in een olijfgaard of aan de kust. Tentjes opzetten? Niet nodig, het is warm zat en tenslotte heb je vakantie!

We nemen de ferry naar de andere kant van de Adriatische Zee, waar Albanië ligt. Daar kun je als kampeerder nog veel makkelijker je eigen gang gaan. Misschien dat we eens een keer weggestuurd worden door ijverige politieagenten, of een boer die denkt dat we een rommel gaan maken van zijn land. Geen probleem, dan heb je thuis weer wat te vertellen en we zoeken gewoon een ander plekje op. In het bergachtige achterland hoef je daar meestal niet lang naar te zoeken.

Montenegro wordt steeds meer bekend als vakantieland. De kust met de vele eilandjes en oude stadjes is supermooi. In het binnenland vind je groen beboste bergen, blauwe meren en rustiek plattelandsleven. Avantareizigers voelen zich hier prima thuis, want je kunt er vanalles ondernemen en schitterende kampeerplekjes vinden. Het hangt even van het actuele reisadvies af of we Montenegro binnen kunnen, maar ook in Kroatië is meer dan genoeg te beleven voor een enerverende reis.

Dit is een all in-reis waarbij ook de overtocht van Italië naar de Balkan bij de reissom is inbegrepen.
We vertrekken op zaterdagmorgen over land vanuit Nederland en vliegen terug naar huis, waarschijnlijk vanuit Dubrovnik.

Een reis boeken in deze tijd? Lees hier onze voorwaarden!

€1190,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
21-IAM-151
Vertrek
24-07-2021
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Albanië Italië Kroatië Montenegro
Reisleider
Anne Bal

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt