Reisleider

Arne Slingerland

Kenmerken
Zomer in het mooiste deel van het zuidelijk halfrond

Argentinië staat in de top 10 van grootste landen ter wereld. Het ligt uitgestrekt over het Andesgebergte, de droge Patagonische steppes en de vruchtbare vlaktes van de pampa, waar gauchos hun kuddes drijven. De onbedorven schoonheid van dit land laat niemand onberoerd.

We beginnen met een bezoek aan de mooiste stad van Latijns Amerika: Buenos Aires, een metropool aan de Rio de la Plata. Hoewel hier genoeg te zien is, zoals de wijken La Boca aan de oude haven of San Telmo met zijn koloniale architectuur, zijn we vooral naar de andere kant van de wereld gegaan om te genieten van groots natuurschoon. Daarvoor vliegen we verder, naar het diepe zuiden van Latijns Amerika.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Hier, in Argentijns Patagonië, vinden we onder andere het Los Glaciares National Park, met meer dan 200 gletsjers. Bij het stadje El Calafate ligt de Perito Moreno gletsjer, die voortdurend schuift en kraakt en waarvan regelmatig met donderend geraas grote stukken afbreken en in Lake Argentino terechtkomen. Een boottocht over dit meer (of een van de andere gletsjermeren), waarbij je langs de gigantische ijsmassa’s vaart, is een onvergetelijk indrukwekkende ervaring.

Een ander nationaal park dat we tijdens deze reis bezoeken is Tierra del Fuego NP, oftewel Vuurland. Het einde van de wereld! Ook hier vind je gletsjers, witgetopte bergen, fjorden, watervallen, bossen en meren. Het is van een spectaculaire schoonheid. Vuurland ligt los van het vasteland van Argentinië, dus we reizen via Chili en nemen de ferry om er te komen. Deze oversteek heeft soms wat weg van een walvissafari, want hier leven naast dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen ook diverse walvissoorten. Na aankomst in Ushuaia, de zuidelijkste continentale stad ter wereld, reizen we naar het NP waar je onder meer de mooiste wandelingen van je leven kunt maken. Vanuit de haven van Ushuaia kun je naar Antarctica varen. Dat gaan wij niet doen, maar de pinguïnkolonies van Vuurland geven je het avontuurlijke gevoel dat je hier relatief dichtbij de zuidpool bent.

Kortom, een schitterende, afwisselende en onvergetelijke reis!

Bij de reissom inbegrepen:
De intercontinentale retourvluchten naar Buenos Aires.
De binnenlandse vluchten van Buenos Aires naar (zuidelijk) Patagonië, vice versa.
De autohuur (excl. brandstof, evt. border crossing fee en afkoop E.R.).

Niet inbegrepen:
Verder bestaan de bijkomende kosten uit gebruikelijke zaken als maaltijden, evt. overnachtingskosten, excursies en openbaar vervoer en evt. tol (zie voorwaarden).

€2750,- €2490,- * Bijkomende kosten €700,- * Bij boeking voor 01-07-2024
Reiscode
25-ARV-4
Vertrek
10-01-2025
Reisduur
23 dagen
Bestemming
Argentinië
Reisleider
Arne Slingerland

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!