Kenmerken
Je gaat naar Nieuw-Zeeland om de fenomenale schoonheid en zuiverheid van de natuur.

Als je dan toch naar de andere kant van de wereld gaat… Bijna vier weken reizen, omringd door de mooiste natuur, de zuiverste lucht, het groenste groen. Dit is een reis waar velen van dromen!

In november/december is het hier voor ons gevoel mei/juni. Dus loopt het hier in Nieuw-Zeeland al richting de zomer. Een mooie tijd om hier rond te reizen. We beginnen op het noordereiland, waar we Rotorua niet over kunnen slaan. De vulkanische ondergrond zorgt voor bijzondere verschijnselen als borrelende modderpotten, geisers en hete stoom uit rioolputjes en scheuren in het wegdek.
Je zult in Nieuw-Zeeland geen eeuwenoude stadjes en monumenten vinden, om de eenvoudige reden dat de Europeanen er pas na 1850 intensief gingen koloniseren. In zekere zin is dit het jongste land. Ook de Maori’s, de oorspronkelijke bewoners, woonden er nog maar zes eeuwen toen Abel Tasman er eens kwam kijken. We maken kennis met de oorspronkelijke bewoners en natuurlijk ook met Hollandse immigranten.

Tekst loopt door onder foto

De westkust van het zuidereiland bestaat bijna helemaal uit verschillende nationale parken. Het is een droombestemming voor liefhebbers van ongerept natuurschoon. Fjorden, gletsjers, goudgele stranden, azuurblauw water, bergketens en regenwoud – je vindt het hier allemaal. We gaan meerdere schitterende wandeltochten maken, maar ook het water op met bijvoorbeeld kano’s, een catamaran of we doen een walvis- en dolfijnsafari. Je kunt hier snorkelen, duiken, mountainbiken, raften, parasailen of gewoon een van de ‘scenic routes’ rijden. Er is zoveel moois te zien en te doen dat het lastig wordt om een keuze te maken!

De rust en zuivere lucht in het land van de Lange Witte Wolk, zoals de Maori’s het noemen, zal je nog heel lang bijblijven.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof en ferries) en evt. campingovernachtingen.

Lees hier een verslag van een eerdere Avantareis naar Nieuw-Zeeland.

€3300,- €2999,- * Bijkomende kosten €750,- * Bij boeking voor 01-08-2024
Reiscode
24-NZNZ-282
Vertrek
19-11-2024
Reisduur
26 dagen
Bestemming
Nieuw-Zeeland
Ik meld me aan!